Australia, antrenamente 1: Kubica impune ritmul la Melbourne

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 26.03.2010
Robert Kubica a stabilit cel mai bun timp in prima sesiune de antrenamente libere din Marele Premiu al Australiei.

Prima sesiune de antrenamente de pe circuitul de la Melbourne a adus si primele suprize, cel mai bun timp fiind realizat de Robert Kubica de la Renault F1 Team.

Pilotul polonez a fost cronometrat cu 1:26.927, fiind de altfel singurul care a coborat sub pragul psihologic de 1:27.000. Cele patru pretendente la titlu din acest sezon au monopolizat urmatoarele sase pozitii, acestea fiind acontate de Nico Rosberg, Jenson Button, Felipe Massa, Sebastian Vettel, Fernando Alonso si Lewis Hamilton.

Septuplul campion mondial Michael Schumacher a ocupat doar locul 12, la aproximativ 1.4 secunde in urma coechipierului sau Nico Rosberg, in timp ce Mark Webber a terminat pe 14 in fata propriilor suporteri.

Sesiunea nu a fost lipsita de incidente, Kamui Kobayashi provocand doua steaguri rosii. Japonezul si-a deteriorat aripa fata a monopostului BMW-Sauber in viajul 11 si a fost nevoit sa o inlocuiasca. Nici noua componenta nu a rezistat insa prea mult pe monopost, intrucat aceasta s-a despins ulterior trimitandu-l pe pilotul japonez in iarba.

Sesiunea a consemnat si debutul in competitie pentru scotianul Paul di Resta, care l-a inlocuit pe Adrian Sutil in monopostul Force India.

di Resta s-a clasat pe un impresionant loc 11, chiar in spatele lui Vitantonio Liuzzi.

Cele trei noi echipe prezente in competitie au reusit sa efectueze timpi cronometrati cu toti cei sase piloti, in ciuda unor probleme tehnice. Jarno Trulli a pierdut jumatate de sesiune in garajul Lotus din cauza unei probleme la diferential, in timp ce Timo Glock a avut probleme cu o scurgere de ulei la cutia de viteze.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici.

Comentarii (1)

  • NeoGalaxy
    Interesanti baietii de la Force India, sunt de urmarit anul acesta. Bravo lor!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru