F1 Australia: Fernando Alonso, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente

de Tiberiu Safta, Foto: Red Bull Content Pool
Vineri, 31.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso, pilotul spaniol al echipei Aston Martin, a terminat a doua sesiune de antrenamente libere din Australia pe prima poziție. Cea de-a doua sesiune de antrenamente a fost afectată de ploaie, în timp ce în prima sesiune, Max Verstappen a fost cel mai rapid.

Etapa a 3-a din calendarul de Formula 1 are loc în Australia, pe circuitul stradal Albert Park din orașul Melbourne. Datorită fusului orar, primele două sesiuni de antrenamente au avut deja loc, iar Fernando Alonso a fost cel mai rapid pilot în cea de-a doua sesiune.

Fostul campion mondial al celor de la Aston Martin a stabilit cel mai bun timp într-o sesiune care a fost afectată de ploaie. Cu un timp de 1.18:887, spaniolul a avut un timp mai rapid cu peste 4 zecimi decât Charles Leclerc pe locul 2. Imediat în spatele monegascului de la Ferrari s-a clasat actualul campion en-titre Max Verstappen. Al său Red Bull a stabilit un timp mai lent cu 6 zecimi decât Alonso.

George Russell a avut o sesiune bună pe locul 4 pentru Mercedes, în timp ce coechipierul său, Lewis Hamilton, nu a putut să urce mai sus de locul al 13-lea. Carlos Sainz Jr a terminat a doua sesiune de antrenamente pe locul 5, în fața lui Esteban Ocon pentru Alpine. Sergio Perez, câștigătorul din Arabia Saudită, s-a clasat pe locul 7, în fața lui Lando Norris, Nico Hulkenberg și Pierre Gasly, care completează clasamentul primilor 10 piloți.

Eroul local, Oscar Piastri a terminat a doua sesiune de antrenamente pe locul 14 pentru McLaren, iar Lance Stroll în cel de-al doilea Aston Martin s-a clasat pe locul 16.

MAX VERSTAPPEN, CEL MAI RAPID ÎN PRIMA SESIUNE

Dacă a doua sesiune a fost afectată de vreme rea, prima sesiune de antrenamente a adus numai soare și o pistă uscată.

Aici, cel mai rapid pilot a fost Max Verstappen, cu un timp mai bun cu o zecime decât cel stabilit de Alonso în a doua sesiune. De asemenea, Lewis Hamilton a mers mult mai bine în prima sesiune de antrenamente și a terminat pe locul 2, în fața lui Sergio Perez, Alonso și Charles Leclerc.

Deși ploaia nu și-a făcut apariția în prima sesiune, aceasta a fost una oarecum haotică pentru piloți. Cei mai mulți au întâmpinat probleme de trafic în timpul tururilor rapide, din cauza unei probleme generale cu sistemul de localizare GPS al circuitului. De asemenea, Yuki Tsunoda a fost cât pe ce să se izbească violent de zidul de protecție din primul viraj după o răsucire la viteză mare. Din fericire pentru japonezul de la Alphatauri, acesta s-a ales doar cu puțin pietriș în radiatoare.

Prima sesiune a fost oprită mai devreme din cauza unei probleme tehnice pentru Logan Sargeant. Pilotul american de la Williams a fost nevoit să oprească pe circuit, iar cu doar câteva minute rămase, sesiunea nu a mai fost reluată.

Marele Premiu al Australiei va avea loc duminică în 2 aprilie.

Cursa este programată să înceapă la ora 8.00, ora României.

via Formula 1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru