Austria va reveni în Formula 1 în 2014 cu o cursă pe Red Bull Ring

de Daniel Popescu
Marti, 23.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Austria va reveni anul viitor în calendarul Formulei 1 şi va găzdui o cursă în 6 iulie pe noul circuit Red Bull Ring, potrivit unui anunţ făcut de Red Bull.

Esential 2003 este ultimul an in care Austria a gazduit curse de Formula 1
Red Bull a anunţat marţi într-un comunicat de presă că a ajuns la un acord cu Bernie Ecclestone pentru ca Austria să revină în calendarul Formulei 1 începând din sezonul 2014.

Cursa a fost deja programată pentru 6 iulie pe circuitul Red Bull Ring, care a găzduit curse de Formula 1 până în 2003, pe vremea când era cunoscut sub numele de A1 Ring.

"Dietrich Mateschitz (n.r - proprietarul Red Bull) şi Bernie Ecclestone au ajuns la o înţelegere prin care Formula 1 va reveni în Austria anul viitor", a precizat Red Bull într-un comunicat de presă transmis publicaţiilor din Austria.

Dietrich Mateschitz şi Bernie Ecclestone au ajuns la o înţelegere prin care Formula 1 va reveni în Austria anul viitor.

Comunicat de presa
Red Bull
Circuitul A1 Ring a fost cumpărat de Mateschitz, care l-a redeschis în 2011 sub numele de Red Bull Ring după un amplu proces de modernizare.

Cel mai probabil, FIA va confirma revenirea Austriei în calendarul Formulei 1 spre finalul acestui an, când programul complet va fi ratificat de Consiliul Mondial.

Pe lângă Red Bull Ring, există alte două circuite care ar urma să debuteze anul viitor în Formula 1: Sochi (Rusia) şi New Jersey (Statele Unite).

În cazul în care niciunul dintre circuitele actuale nu vor fi eliminate, caledarul de anul viitor va avea un număr record de 22 de curse.

Via F1Fanatic

Comentarii (3)

  • era o chestiune de timp ...
    taurasii rosii se infing in F1 adnac de tot ... din pacate
    16 15
  • Cosmin L
    Din pacate formula 1 devine un mare rahat. Sper sa dispara Ecclestone pt ca distruge Formula 1
    7 7
  • O competitie pentru masini dominata de o firma de energizante.
    11 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru