Avancronica Marelui Premiu al Marii Britanii: Hamilton, favorit în fața propriilor suporteri

de Daniel Popescu
Joi, 11.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După victoria surprinzătoare obținută de Max Verstappen în Austria, Lewis Hamilton intenționează să-și ia revanșa în cursa de casă de la Silverstone, în contextul în care rivalii de la Ferrari avertizează că monopostul nu se potrivește circuitului britanic.

Mercedes a câștigat primele opt curse din acest sezon, iar dominația a fost întreruptă în mod surprinzător în Marele Premiu al Austriei de Max Verstappen, care a adus prima victorie pentru motoristul Honda după o pauză de aproape 13 ani.

Cu toate acestea, Mercedes își păstrează statutul de favorită pentru Marele Premiu al Marii Britanii de la sfârșitul acestei săptămâni.

Pe de o parte, echipa germană nu se va confrunta cu temperaturile ridicate din Austria, iar pe de altă parte Lewis Hamilton a obținut 4 victorii în ultimele 5 curse desfășurate la Silverstone.

"Temperaturile ridicate din Austria au expus cea mai mare vulnerabilitate a monopostului nostru și nu am putut lupta pentru victorie. Din fericire, vara britanică are temperaturi moderate, așa că răcirea nu ar trebui să fie o probema majoră. Am avut unele dintre cele mai bune performante pe circuite cu o largă varietate de viraje, așa că ar trebui să fim într-o formă bună", explică Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

În schimb, rivalii de la Ferrari anticipează că nu vor putea emite pretenții la victorie ca urmare a configurației circuitului.

"Nu ne așteptăm ca circuitul să se potrivească în mod deosebit monopostului nostru, dar la fiecare cursă am văzut ca echilibrul de forțe se poate schimba, de multe ori în mod neașteptat", a precizat șeful Mattia Binotto, cu referire directă la victoria obținută de Verstappen în Austria.

O provocare suplimentară pentru piloți este reprezentată de faptul că circuitul a fost reasfaltat pentru a doua oară în tot atâția ani, ca urmare a defecțiunilor sistemului de drenare a apei.

Organizatorii se așteaptă ca recordul de 140.500 de spectatori de la cursa de la anul trecut să fie doborât în acest an, chiar dacă Silverstone a anunțat în această săptămână ca va rămâne în calendarul Formulei 1 până în 2024. 

Marele Premiu al Marii Britanii la TV

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 12 iulie 12:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 12 iulie 16:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 3 sambata, 13 iulie 13:00 - F1 TV Pro
Calificari sambata, 13 iulie 16:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Cursa duminica, 14 iulie 16:10 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro

Comentarii (2)

  • Andrei
    Felicitari Mercedes pentru cele doua titluri mondiale din 2019.
    F1 este cea mai slaba competitie motorizata, alaturi de Moto2. Oricine are insomnii ar trebui sa urmareasca F1. Se vindeca!
    8 4
  • Hamilton ... favorit ? N-as paria pe el.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru