Avancronica Marelui Premiu al Portugaliei: Mercedes este favorită, dar Red Bull mizează pe îmbunatățirea monopostului

de Daniel Popescu
Joi, 22.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes este favorită la victorie în Marele Premiu al Portugaliei de pe circuitul de la Portimao, însă Red Bull ar putea înregistra progrese pe baza unui update introdus la etapa anterioară de la Nurburgring.

Formula 1 va ajunge la sfârșitul acestei săptămâni pe Autodromo Internacional do Algarve, care va găzdui astfel primul său Mare Premiu din istorie.

Circuitul modern inaugurat în 2008 a fost sporadic gazda unor sesiuni de teste de iarnă, însă acum își va face debutul oficial în competiție. Circuitul din apropierea orașului Portimao din regiunea Algarve are o largă varietate de viraje, ceea ce necesită monoposturi cu un nivel mediu spre ridicat al forței de apăsare aerodinamică.

Predominante sunt virajele de viteză medie și, ca notă specială, există o serie de viraje "oarbe" care ar putea pune probleme piloților, mai ales că zonele de evacuare sunt aproape inexistente.

Pe baza virajelor pe care le are, circuitul de la Portimao favorizează Mercedes. Cu toate acestea, Red Bull a introdus în runda precedentă de la Nurburgring o serie de îmbunătățiri majore pentru monopost, inclusiv la suspensiile spate și aripa față.

De altfel, Max Verstappen a fost surprinzător de aproape de un pole position în Marele Premiu de la Eifel, iar la Portimao ar putea în sfârșit să fie primul pilot non-Mercedes care pleacă din pole position.

De asemenea, rezultatele ar putea fi influențate și de sistemul de penalizări.

Cu excepția lui Esteban Ocon (Renault) și Carlos Sainz (McLaren), toți piloții vor suferi penalizări pe grila de start dacă vor înlocui una dintre componentele unității de propulsie.

Lance Stroll, unul dintre piloții Racing Point, a anunțat că a fost diagnosticat cu Covid-19 după cursa de la Nurburgring, însă între timp a avut un rezultat negativ la testul de luni, astfel că va putea concura în etapa programată la Portimao.

MARELE PREMIU AL PORTUGALIEI LA TV

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 23 octombrie 13:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 23 octombrie 17:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Antrenamente 3 sâmbătă, 24 octombrie
13:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Calificări sâmbătă, 24 octombrie 16:00 Digi Sport, TelekomLook F1 TV Pro
Cursă duminică, 25 octombrie 15:10 Digi Sport, TelekomLook F1 TV Pro

Comentarii (6)

  • Circuitul seamana bine cu cel din Catalunya.
    5 4
  • Costel
    Maldonado si Magnussen vor fi concediati de la Hass la finalul anului.
    7 1
  • E pe dracu:)))).Circuitul asta este de un milion de ori mai frumos ca cel de la Barcelona si chiar Mugello.Singura asemenare intre circuitul asta si cel din Spania este ca se depaseste greu.Dar sunt total diferite.
    3 8
  • robert
    Hamilton va castiga sigur daca nu va castiga Hamilton va castiga bottas sigur oricum Hamilton va iesi campion mondial
    5 12
  • The Dot
    Nu e la fel ca circuitul spaniol. Spre exemplu aici se vorbeste portugheza.
    Vorbeau si aia la autosport de asemanarile dintre cele doua circuite.
    2 2
  • Neutru
    Simpatic circuit, datorită denivelărilor. Probabil se depășește greu și e prea scurt deci aglomerație mare. Intrarea și ieșirea, ambele sunt periculoase. Vor fi incidente, în viitor ar trebui modificate. Este o cursă la care au acces spectatorii.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru