Avancronica Marelui Premiu de Formula 1 al Mexicului: Hamilton are nevoie de locul 7 pentru al cincilea titlu mondial

de Daniel Popescu
Vineri, 26.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că titlul pe care îl va obține în acest an va fi cel mai important din întreaga sa carieră, în condițiile în care un loc șapte în cursa din Mexic îi va asigura un nou trofeu indiferent de rezultatul lui Sebastian Vettel.

Deznodământul sezonului 2018 al Formulei 1 s-a amânat pentru Marele Premiu al Mexicului de la sfârșitul acestei săptămâni, însă Lewis Hamilton are de îndeplinit o simplă formalitate pentru a obține un nou trofeu.

Cu un avans de 70 de puncte în clasamentul general și numai 75 de puncte disponibile în ultimele 3 curse, pilotul echipei Mercedes va deveni campion dacă termină cursa pe locul 7, indiferent de rezultatul lui Sebastian Vettel. În plus, britanicul va fi campion indiferent de rezultat în cazul în care Vettel nu obține victoria.

Conștient că este foarte aproape de obținerea trofeului, Hamilton afirmă că acesta va fi titlul de care va fi cel mai mândru, după performantele obținute în 2008 (McLaren), 2014, 2015 și 2017 (Mercedes).

"Îmi aduc aminte că, atunci când am câștigat primul titlu, unul dintre foștii campioni a spus că va fi mai greu să îl câștig pe al doilea. Așa am simțit. Primul titlu a fost incredibil de greu, dar ulterior a devenit din ce în ce mai greu să câștig un titlu. Așa că, dacă voi obține titlul, probabil va fi trofeul de care sunt cel mai mândru și pe care îl voi aprecia cel mai mult", a explicat el.

Între timp, Vettel sugerează că derapejele recente, care au afectat semnificativ lupta pentru titlul mondial, au fost cauzate de fapt de aerodinamica monopostului Ferrari.

"Cu cât ești mai aproape de un monopost pierzi din forța aerodinamică, iar derapajele mele au fost ciudate pentru că nu puteam face prea mult.

Nu a fost vorba despre faptul că intram prea tare în viraj. În toate cele trei ocazii nu am fost în față, cel mult unul lângă altul. Poate data viitoare încerc pe exterior", a precizat germanul.

Circuitul Herman Rodriguez

Circuitul Herman Rodriguez are un prim sector de mare viteză urmat de un al doilea sector rapid, dar cu schimbări bruşte de direcţie care vor scoate în evidenţă eficienţa aerodinamică a monoposturilor.

În schimb, celebrul viraj Peraltada de la finalul turului de circuit, unul dintre cele mai temute în trecut, a fost reconfigurat din motive de siguranţă la revenirea în calendar în 2015.

Totuşi, principala provocare pentru ingineri va fi altitudinea: la 2.250 de metri deasupra nivelului mării, motoarele vor avea de suferit.

Piloții vor avea la dispoziție pneuri de compoziție hypersoft, ultrasoft și supersoft. Cel mai probabil, piloții vor miza pe strategii cu o singură oprire la boxe, mai ales că linia boxelor este foarte lungă, astfel că o intrare suplimentară este costisitoare din punct de vedere al timpului pierdut.

De asemenea, vremea se anunță plăcută la finalul acestei săptămâni: sâmbătă și duminică sunt așteptate 20-21 de grade Celsius, iar cerul va fi senin. Singurele probleme ar putea apărea în timpul zilei de vineri, când sunt așteptate ploi care ar putea afecta sesiunile de antrenamente. 

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 26 octombrie 18:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 26 octombrie 22:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 27 octombrie 18:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 28 octombrie 21:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 29 octombrie 21:10 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (9)

  • Ar fi bine ca Hamilton sa astepte sfarsitul cursei pentru a se incorona - formula 1 a dat dovada de multe finaluri neasteptate.
    9 10
  • Mercedes F1
    Hammer time in acest weekend!! Sa taca pe vecie dracii rosii iar degetica sa se duca de unde a venit! Cu coada intre picioruse!!!
    8 20
  • Mercedes F1
    Desi daca Hamilton se va retrage la finalul lui 2019... cui ii pasa de Hammer time?
    6 6
  • Mercedes F1
    Am citit in stele, pampalaul de hamilton va abandona in Mexic
    3 5
  • ZeroTime
    "Verstappen leads Red Bull 1-2 in first practice"
    5 4
  • Mercedes F1
    Stiu ca asta iti doresti, sa se retraga Hamilton...cum naiba sa mai faca ceva finger boy cu un Ham in activitate. Dar nu se va intampla. Se va bate pentru cel putin inca un titlu. Spre deziluzia ta.
    7 4
  • Gilles
    Sa nu abandoneze acest nou Bula de F1-de la Ferari :)))-ai grija ce-ti doresti, s-ar putea sa se intample. Tot sezonul fanii lui asta si-au dorit, ca Ham sa abandoneze si iata, li s-a-mplinit visul umed ;)
    4 2
  • mobius
    Chiar daca prin absurd, Hamilton se va retrage, oricine va veni la Mercedes, va lua in continuare titlurile. Asa cum au evoluat lucrurile in acest sezon, nu sunt perspective pentru alta echipa, in urmatorii 2-3 ani.
    0 1
  • Mercedes F1 gata te-ai linistit? Sa inteleg ca efectul drogurilor a trecut?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru