Badoer, emoţionat la despărţirea de Ferrari

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.12.2010
Luca Badoer regretă că va părăsi Ferrari la finalul accestui an, în special pentru că a concurat în numai două curse pentru Scuderia.

Ferrari a confirmat în această săptămână că Luca Badoer nu va mai fi pilotul de teste şi de rezervă al echipei începând de anul viitor, iar italianul a avut ultima oportunitate de a urca la volanul unui monopost de Formula 1 în cadrul unei demonstraţii efectuate la Salonul Auto de la Bologna.

Badoer admite că despărţirea oficială de echipa pentru care a fost pilot de teste timp de 13 ani a fost emoţionantă.

"După atât de mulţi ani, să pilotez un monopost de F1 aici, atât de aproape de spectatori şi să-i las să se apropie pentru a simţi puterea acestor maşini este un sentiment cu care nu te obişnuieşti niciodată. În plus, experienţa a fost mai emoţionantă decât de obicei, pentru că a fost ultima mea apariţie ca pilot de teste al Scuderiei Ferrari", a declarat el pentru site-ul oficial al echipei.

Badoer a admis că singurul regret pe care îl are după 13 ani petrecuţi la Ferrari este că a concurat în numai două curse pentru echipă, atunci când l-a înlocuit pe Felipe Massa în sezonul 2009 în Marele Premiu al Europei şi Marele Premiu al Belgiei.

"Singurul regret este că am fost capabil să concurez în numai două curse.

Echipa a avut încredere în mine şi le voi fi întotdeauna recunoscător pentru asta. Din păcate, la vremea respectivă, nu mai pilotasem de 10 luni şi m-am găsit la volanul unei maşini la care a fost dificil să mă adaptez, aşa că nu am putut să arăt de ce eram în stare", a mai precizat el.

Ferrari a anunţat anterior ca francezul Jules Bianchi va fi noul pilot de teste şi de rezervă al echipei în sezonul 2011.

Via | Ferrari

Taguri: Badoer, Ferrari

Comentarii (3)

  • Schumy fan 4 ever
    Pe asta de ce nu il pune nimeni la zid ca nu a fost in stare sa piloteze dupa o pauza de numai 10luni?
    off...
    9 6
  • Stii cum e, cu cat esti mai sus cu atat cazi mai rau....Asta oricum era un pilot mediocru,dar Schumy e o adevarata legenda si toti frustratii se gasesc sa-l atace. Massa a fentat moartea, a avut un sezon decent dupa parerea mea si toti il injura....astia suntem.
    9 4
  • Schumy fan 4 ever
    eu am spus mai demult... am avut un accident stupid in urma cariua masina a "zacut" 3luni jumate in service. intre timp am condus de maxim 3ori masinile amicilor.
    Timp de doua luni dupa ce mi-am recuperat masina am fost STRAIN IN TRAFIC, desi pana atunci consideram ca sunt un sofer bun, nu mai ma recunosteam si nu intelegeam cum pot sa fac unele greseli. Incercati sa va imaginati cum este in cazul unui pilot... Rutina te face mai bun, te face sa uiti de tine si sa faci unele lucruri din reflex, te face sa inveti si alte lucruri si sa te perfectionezi.
    Majoritatea celor care il ataca de pe aces forum am vazut ca sunt pusti care nu au vazut nici o cursa de prin anii '90, nu mai vorbesc de '80 si sa faca o comparatie simpla. Avem din ce in ce ,mai putine talente, mai multi bani, fite si mai putin spectacol. cand ma refer la spectacol, nu ma refer la ce s-a intamplat anul acesta cu 4piloti pretendenti la titlu in ultima cursa; sa fim seriosi, asta a fost un rezultat direct al schimbarii punctajelor, dar ma bucur ca in final s-a terminat asa.
    Sper ca sezonul 2011 sa aduca mai multe depasiri si mai mult spectacol.
    10 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru