Bahrain şi Coreea de Sud ar putea părăsi calendarul F1 în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 01.11.2011
Bahrain şi Coreea de Sud ar putea fi eliminată din calendarul sezonului 2012 al Formulei 1, ceea ce deschide calea pentru o revenire a Turciei.

Calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2012 ar putea suferi o nouă schimbare radicală, potrivit unor surse citate de publicaţia Autosport. Echipele vor analiza joi în cadrul întâlnirii Comisiei F1 de la Geneva posibilitatea ca Bahrain şi Coreea de Sud să fie eliminate, însă motivele sunt complet diferite.

Bahrain nu a rezolvat încă numeroasele probleme de securitate care au condus la anularea cursei din acest an şi există speculaţii că echipele şi-au manifestat deja îngrijorarea din acest punct de vedere, mai ales că statul ar trebui să găzduiască a patra etapă a sezonului.

Între timp, Coreea de Sud ar putea părăsi Formula 1 după numai doi ani din cauza taxelor de participare considerate prea mari, mai ales că Bernie Ecclestone nu este dornic să accepte o redecere a acesteia.

În cazul în care una sau ambele curse vor fi eliminate, Turcia ar putea fi reprimita în calendar, după ce în urmă cu câteva luni a fost exclusă pentru ca numărul de curse să nu depăşească 20.

În plus, situaţia începe să devină îngrijorătoare şi în privinţa circuitului de la Austin, care urmează să găzduiască Marele Premiu al Statelor Unite în 2012.

Lucrările la circuit decurg conform planului, însă au apărut numeroase conflicte în interiorul companiei care organizează evenimentul. Retragerea celor de la Austin nu ar avea însă un impact major asupra calendarului, mai ales că Statele Unite vor găzdui din 2013 o cursă şi pe un circuit stradal care va fi amenajat în New Jersey.

Via | Autosport

Comentarii (6)

  • @Daniel Popescu
    "mai ales că statul ar trebui să găzduiască prima etapă a sezonului."

    Bahrain este a patra etapa intre 20 si 22 Aprilie
    3 0
  • gg
    Chiar sunt prea multe circuite... Nu ne trebuie
    2 1
  • ovidiu150882
    CIRCUITELE DE F1
    sincer ma bucur ca se elimina circuitul din coreea de sud pt ca este un circuit anost practic s-a nascut mort in schimb cel din bahrain era interesant.
    nu inteleg de ce trebuie sa fie 2 circuite in sua cand s-a vazut clar ca americanii nu sunt prea interesati de f1, ei prefera nascar, indy si irl. ar trebui scos si circuitul de la valencia a.i. fiecare tara sa aiba doar un circuit.
    oricum bernie ar trebui sa iasa la pensie ca poate e obosit si el....
    3 2
  • salut
    de ce trebuie 2 circuite in SUA?Simplu,SUA este cat Europa ca suprafata si mai este si o piata innebunita dupa masini,asa ca este perfect logic ca sa existe 2 circuite in SUA!Daca ar fi dupa mine as pune si a 2-a cursa acolo!
    3 2
  • emerson
    Regulile lui Ecclestone
    Ne place sau nu,o spun a n-spea oara,el stabileste regulile,dupa acte,cu acordul echipelor, pe care le"lamureste"el. Noi,suporterii nu avem nici un cuvant de spus,obisnuiti-va cu asta,sau incercati sa deveniti parteneri cu el in afacerea numita Formula 1,altfel va bate-ti gura de pomana.. Am dat nu cu mult timp in urma, datele unui interviu din '79,unde Ecclestone,unde cu mici exceptii lamureste multe aspecte si...ca in Caragiale,istoria se tot repeta,dar nimeni nu vrea sa vada. E vorba de revista F 1 Racing din dec2005/ian200h editia in limba romana
    2 2
  • Carley
    zoIwedlHmLpWZT
    Didn't know the forum rules allowed such birllaint posts.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru