Barcelona ar putea renunţa la cursele de F1 şi MotoGP

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.01.2012
Organizatorii Marelui Premiu al Spaniei au dezvăluit că analizează posibilitatea de a renunţa la cursele de Formula 1 şi MotoGP din cauza condiţiilor economice dificile.

Spania riscă să rămână fără nicio cursă de Formula 1 în calendarul competiţional, principala cauză fiind reprezentată de taxa de participare prea mare solicitată de Bernie Ecclestone.

Guvernul din Catalunya, care deţine circuitul de la Barcelona, a anunţat prin vocea ministrului economiei Andreu Mas-Colell că inclusiv cursa de MotoGP este în pericol din cauza condiţiilor economice dificile pe care le traversează autorităţile rivale.

"Am putea să reconsiderăm găzduirea curselor de Formula 1 şi MotoGP. Nu este clar pentru noi dacă ni le mai permitem în situaţia actuală. Nu este primul lucru pe care îl vom reconsidera, dar în vremuri ca acestea trebuie să ne uităm cu atenţie unde cheltuim banii", a precizat el pentru postul de radio RAC1.

Barcelona găzduieşte Marele Premiu al Spaniei din 1991, iar actualul contract urmează să expire la sfârşitul sezonului 2016. Orice reziliere prematură a înţelegerii ar putea atrage penalizaţi mai mari decât taxa anuală de participare, conform clauzelor stipulate în contract.

Anunţul făcut de organizatorii de la Barcelona vine la numai câteva zile după ce şi reprezentaţii circuitului stradal din Valencia au anunţat că vor solicita o reducere a taxei de participare în Formula 1.

Cele două curse din Spania sunt recunoscute pentru oportunităţile limitate de depăşire şi, implicit, pentru lipsa de spectacol din timpul curselor.

Via | Autosport

Taguri: Spania, barcelona

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru