Barcelona este pregătită să găzduiască o cursă de Formula 1 în 2020: "Cel mai probabil va fi în iulie sau august"

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Marti, 28.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circuitul de la Barcelona este pregătit să găzduiască o cursă de Formula 1 fără spectatori în sezonul 2020, iar aceasta ar putea avea loc cel mai probabil în iulie sau august.

Formula 1 lucrează în prezent la nouă structură a calendarului pentru sezonul 2020. Până în prezent, organizatorii au anunțat că intenționează ca noul sezon să înceapă în 5 iulie cu Marele Premiu al Austriei, care va fi urmat în iulie, august și la începutul lui septembrie de mai multe etape europene.

Printre ele s-ar putea număra și Marele Premiu al Spaniei, programat inițial în 10 mai și amânat din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Reprezentanții circuitului de la Barcelona susțin că sunt pregătiți să găzduiască o cursă oricând va fi nevoie, dar cel mai probabil în iulie sau august.

"Vrem să găzduim cursa și ne putem descurca. Suntem foarte bine poziționați din punct de vedere logistic. Vorbim cu F1 despre o nouă dată pentru acest sezon. Sezonul va începe în Europa în iulie și august, iar noi vom fi în preajma acestei perioade", a declarat Joan Fonsere, managerul circuitului de la Barcelona.

Acesta susține că poate organiza un Mare Premiu chiar dacă dată este stabilită cu numai câteva săptămâni înainte, în special pentru că accesul spectatorilor va fi interzis.

"Putem organiza o cursă fără spectatori în două sau trei săptămâni, pentru că avem activitate în 320 de zile pe an, astfel că mașinile noastre sunt pregătite.

Evident, va fi mult mai ușor dacă nu sunt spectatori, pentru că nu va mai exista campanie de marketing și controlul fanilor", a adăugat el.

Pentru moment, cel mai plauzibil scenariu este ca Austria să găzduiască două curse în 5 și 8 iulieDe asemenea, în iulie ar urma să aibă loc două sau trei curse pe circuitul de la Silverstone, printre care și cea planificată anterior pentru 19 iulie.

Via Autosport

Comentarii (3)

  • Nu vrea nimeni in iunie ...
    5 1
  • Si eu eram pregatit prin martie sa vad prima cursa din Australia. Deci eu sunt pregatit, ei sunt pregatiti si totusi nu se intampla nimic.
    6 1
  • Pai eu stiu de ce "nu se intampa nimic". Se studiaza posibilitatea folosirii mastii peste cagula la piloti (respectiv sub casca) ... deci daca se confectioneaza cagula din material ca al mastii, wow, se elimina masca !
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru