Barrichello: "Monopostul Brawn GP este foarte puternic"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.03.2009
Rubens Barrichello a laudat caracteristicile monopostului BGP 001 dupa ce acesta a ramas intact in urma numeroaselor coliziuni din timpul cursei.

Barrichello a terminat Marele Premiu al Australiei pe locul 2, in spatele coechipierului sau Jenson Button, la capatul unei curse pline de momente dificile pentru brazilian.

Pilotul echipei Brawn GP a ratat startul in cursa dupa ce a "inecat" motorul si a coborat pana pe locul 7, fiind implicat ulterior in mai multe coliziuni.

Totusi, Barrichello a continuat cursa nestingherit, demonstrand ca monopostul BGP 001 este foarte solid. "Dupa start nu m-am gandit niciodata ca as putea termina pe podium, am "inecat" motorul si mi-am revenit rapid, apoi am fost lovit din spate de un McLaren, iar eu la randul meu al lovit puternic pe cineva. Am crezut ca masina este terminata dupa accident, dar a supravietuit foarte bine. Totusi, in primul stint nasul masinii s-a desprins si am pierdut stabilitatea la franare cand l-am lovit pe Raikkonen. A inchis "portita" si nu l-am putut evita. Dar monopostul este puternic, foarte puternic. Am fost lovit din spate, apoi am lovit pe cineva din fata".

Monopostul Brawn GP este in centrul unui scandal legat de legalitatea deflectorului, insa Barrichello a glumit pe aceasta tema spunand ca in cursa a pilotat fara acest dispozitiv.

"Daca oamenii cred ca masina noastra este buna numai datorita deflectorului, acel accident mi-a rupt deflectorul complet, asa ca masina este buna", a precizat el in cadrul conferintei de presa de dupa Marele Premiu al Australiei.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru