BBC: Transferul lui Raikkonen la Ferrari este aproape, dar nu este finalizat

de Daniel Popescu
Luni, 09.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen este aproape să semneze un contract cu Ferrari pentru sezonul 2014, însă înţelegerea nu este încă finalizată, potrivit unei surse din cadrul Scuderiei citate de BBC.

Presa germană a relatat imediat după Marele Premiu al Italiei că Ferrari a decis să-l înlocuiască pe Felipe Massa cu Kimi Raikkonen pentru sezonul 2014. Totuşi, o sursă din cadrul Scuderiei a dezvăluit pentru postul britanic de televiziune BBC că noul contract nu a fost încă semnat, însă a admis că negocierile sunt "aproape" să fie finalizate.

Presa internaţională a relatat că Alonso a încercat să convingă echipa să-l păstreze pe Massa şi că este profund nemulţumit de revenirea finlandezului la Ferrari. Spaniolul a refuzat să comenteze, însă a precizat că ar fi bucuros să continue alături de Massa.

Urmareste Automarket
"Decizia aparţine echipei.
Pentru mine, toate numele vehiculate sunt la fel. Am un respect uriaş pentru Massa. Este un pilot profesionist care lucrează din greu în simulator şi împreună cu echipa"
, a precizat el.

Ferrari pare însă decisă să renunţe la serviciile brazilianului în urma unui sezon modest. Potrivit BBC, în cazul în care nu va ajunge la un acord cu Raikkonen, Ferrari intenţionează să-i facă o ofertă lui Nico Hulkenberg de la Sauber, fiind greu de crezut că germanul va rata o asemenea oportunitate.

Via BBC Sport

Comentarii (35)

  • dreptate
    nu conteaza, raiko, hulk o sa-l faca jeleu pe alonso
    42 25
  • Mai bine l-ar lua pe Hulkenberg! E tanar si e bun! Are viitor.
    46 9
  • andrey_1293
    Normal ca Alonso zice de Massa ca e profesionist si lucreaza si bla bla... nu vrea sa-si piarda locotenentul, mi se pare si normal. Tare sunt curios daca Kimi vine la Ferrari (si-am inteles ca deja tranzactia e rezolvata) ce se va intampla cu Fernando la anu'.
    24 27
  • la anu
    fernando fuge iar la (ex)Renault
    apoi se retrage din F1 (dupa cativa ani mediocri) umflandu-se in pene ca are doua titluri
    38 21
  • Va fi o lupta echilibrata o sa vedeti. Amandoi sunt rapizi, experimentati sunt piloti valorosi. Nu sunt diferente atat de mari pe cat crede lumea...Kimi e in mare forma dar stie prea bine ca la Feerari nu este usor, echipa nu-i atat de flexibila precum Lotus. A mai fost odata si a preluat o echipa impecabila construita pe umerii lui Schumi si Ross...iar rezultatele nu au fost exceptionale pe cat se astepta lumea. Lui Kimi din pacate ii lipseste rabdarea.
    Alonso este un pilot inteligent care intelege mai bine decat Kimi cum stau lucrurile in F1 asa ca va fi o lupta interesanta. Fie ca cel mai bun sa castige!
    36 20
  • gigica
    Alonso intelege doar cum vrea el sa fie in F1. Adica sa fie favorizat si sa aiba locotenent. Asta e tot ce a inteles.
    40 20
  • @gigeilor
    Cine vorbeste acolo, fanii entuziasti ai vitzelului care a dat din copita marko ca sa n-ajunga Kimi la RedBull:)))))))-si cat de sforaitor era cand vorbea despre Kimi:))))))
    15 31
  • Eu nu cred ca pleaca Alonso daca vine Raikkonen. Asa cum Alonso ajuta financiar Ferrari prin Santander asa si Ferrari il ajuta pe Alonso ca imagine, brand...Eu spun ca ar fi mai bine sa-l aduca pe Hulkenberg pentru ca are potential mare pentru viitor si atunci cand Alonso se va retrage se vor baza pe el.
    Daca il vor aduce pe Raikkonen inseamna ca vor ca peste 3-4 ani sa-l aduca pe Vettel. Alonso si Raikkonen se vor duela anul viitor pentru ca unul dintre ei sa cedeze presiunii intr-un final si sa plece...iar celalat mai sta un an, doi si se retrage si el.
    18 27
  • Suna cunoscut asta cu "este aproape dar nu e finalizat", tot asa sunau si vestile despre iminenta aducere la Red Bull a lui Raikkonen. Eu nu cred ca se va finaliza acest contract. Hulkenberg este o optiune mult mai buna pentru Ferrari.
    13 25
  • Massa l-a dominat pe Kimi in 2008 ,cand a fost favorit la castigarea titlului mondial, de aceea a si renunta Ferrari la el ata de usor..... asa ca nu vad de ce nu l-ar domina Alonso.....Kimi nu ar avea o problema sa fie dominat,insa Alonso cu siguranta nu ar vrea sa fie dominat de coechipier
    10 34
  • massa ala de-l domina pe Kimi (in 2009 nu 2008 cand Kimi a avut prea multe abandonuri) il bate si pe Alonso de-l asculta cu urechea daca mai sufla. Ferrari au presupus ca Massa va reveni in forma dupa accident dar s-au ales cu un pilot slab dar docil
    7 30
  • in 2008 a pierdut massa titlul mondial in ultima cursa in favoarea lui Ham care a depasit in ultimul tur si ultimul viraj u alt pilot si a castigat titlul cu 1 punct in plus fata de massa care era favorit,In acel sezon l-a dominat pe Kimi ...l-o fi dominat si in 2009,e posibil
    3 24
  • Andrew Benson

    Seeing Alonso and Raikkonen battle it out in equal machinery would be a prospect many would savour - it would be fascinating to find out who would come out on top.

    That will be debated endlessly - as comparisons between all the top F1 drivers always are. But one engineer who has worked closely with both is in no doubt.

    "I think Alonso, pretty convincingly," he said. "Everywhere - especially qualifying and the first laps of the race."

    Daca va ajunge Kimi la Ferrari ramane de vazut insa eu ii dau lui Alonso prima sansa, determinarea, relatia cu echipa si faptul ca este un pilot complet. Talent au amandoi.
    6 26
  • relatia cu echipa ha....? Dar nu e chimi prost. La contracte se pricepe. Daca ferrari vor vrea sa-si bata joc de el o sa fie scump ...
    4 25
  • ayrton4ever
    Va sterge pe jos Alonso cu Raikkonen... asa cum a facut si cu Massa :))
    7 30
  • ferrari
    Cat de prost sa fi sa spui ca Kimi e mai bun ca Alonso? Daca vine Kimi la Ferrari va fi ca si Vettel Webber , Kimi nu o sa faca altceva decat sa il incurce mai tare pe Alonso , deoarece Alonso are doua titluri nu unul si este mai experimentat , plus este si mai iubit de fani .Totusi cat de lacom trebuie sa fi sa vi din nou la o echipa care a sters cu tine pe jos (ADUCANDUL PE ALONSO ) .Am crezut ca si Kimi are putin orgoliu
    3 20
  • imi pare rau de massa ,dar se pare ca accindentul din 2009 si-a pus amprenta asupra performantelor, iar despre alonso am spus si o mai repet..... chiar daca este experimentat, nu stie sa dezvolte un monopost de f1. despre kimi tot respectul. sunt ferrarist inrait ,dar din 2010 am luat o pauza care va dura pana ce alonso va parasi echipa. deja alonso are 4 sezoane la ferrari si NIMIC, NIMIC, NIMIC, NIMIC.
    3 21
  • GrosJan
    sper sa se finalizeze "proiectul" si sa ii vad pe aceeasi masina pe Alonso si Kimi. Vad multi publicisti pe aici care stiu "din timp" ce va fi si evident o parte din ei vor avea dreptate dar doar multumita faptului ca s-a nimerit sa fie cumau zis ei...
    Vom vedea ...
    Din punctul meu de vedere Hamilton a fost mai bun decat Alonso. Criteriile mele sunt timpii, cat de rau si-a lasat coechipierul in urma, d-astea si nu ma refer neaparat la locul din campionat la final cu toate ca si acolo Ham a fost in fata.
    Acum mai ramane sa lamuresc, daca se va putea, si duelul Kimi Alonso. Sper sa fie Kimi, dar daca nu va fi .... voi deveni fan Ham si/sau Vettel. Oricum, Alonso are deja nas, a iesit din aria mea de interes
    13 7
  • phlorin81
    @ fer (cel cu dominatu' in 2008)

    Ceea ce crezi ca stii s-ar putea sa nu stii!!!
    Citeste adevarata poveste din spatele cortinei Ferrari in 2008 aici:

    http://f1bias.com/2012/04/05/truth-about-kimi-ferrari-santander-2008/

    si afla cine a dominat pe cine...
    2 22
  • @phlorin81
    da, a zis Kimi ceva de politica dar nu a intrat in detalii pentru ca 1) nu e un plangaret si 2) nu l-ar fi crezut nimeni. A placat cu un gust amar, dar s-a mai indulcit cu 17 mil ....
    Problema celor de laferrari a inceput atunci candseful al mare a inceput s-si bage coada in loc sa-si lase oamenii cu experienta sa-si faca meseria. Despre Monte si Todt este vorba. Todt a plecat si el si i-a lasat pe ferraristi sa sebucure de bani si aranjamente. Faptul ca nu au mai prins nimic din 2007 nu e chiar o coincidenta ci o rasplata pentru deciziile luate... Sperau sa castige oricum dar...
    Au devenit sentimentali: sa puna la condcere un om crescut in firma - Domenicalli, sa aduca pilot nr. 1 latin .... Atunci cand ferrari e sentimentala pierde. Cand e cu picioarele pepamant sia duce oameni capabili (vezi si 1996) sevad si rezultate
    1 11
  • In problema lui Massa, Ferrari nu mai poate merge pe mana lui Alonso, care-l sustine pe brazilian. E evident ca trebuie sa ia un pilot de top. Alonso nu va pleca pt ca are un contract bun, iar Lotus nu sta pe roze, dimpotriva. In plus Kimi e mult schimbat in bine. E mai destins si cu simtul umorului. Nu cred ca s-ar contra intre ei, Kimi cu Alonso. Ar fi mai distractiv sa-l faca pe Vettel. Nu gasiti?
    2 11
  • @mariane
    Ca sa-l "faca" pe Vettel au nevoie de o masina facuta de Newey, ori Newey e in echipa cu....Vettel...asadar...
    0 11
  • @iulianim
    Schumacher al tau tot 4 sezoane a avut ka Ferrari in care....NIMIC, NIMIC, NIMIC....
    0 12
  • Corect si asta...

    Ideea cu frontul comun Kimi-Alonso mi se pare cel putin improbabila. Alonso tine cu dintii sa fie preferatul echipei, iar Raikkonen nu stie decat una si buna - sa castige. Lui locul 2 i se pare intotdeauna naspa. Asa ca, fie si daca vor incerca ceva declarativ, or sa se bata in realitate ca chiorii pe pista. Nu vad pe nici unul din ei sa accepte ordine de echipa in defavoarea lui...

    Desigur, asta ar face deliciul spectatorilor, presupunand ca oamenii+masinile pe care le vor conduce se vor dovedi de valori aproximativ egale. Un duel precum Senna-Prost prin 88-89. Pai asta ar fi aur curat pentru imaginea si spectacolul F1.

    @ferrari si "cat de lacom e Raikkonen" - eu vad lucrurile exact invers. Mi se pare mai degraba ca Raikkonen a sters pe jos cu Ferrari. Ai o echipa care ti-a platit salariul timp de un an si tu ai stat degeaba, lucru evident si de pe luna c-a fost greu de inghitit pentru orgoliul lui Domenicali. Mai ales ca, dupa 4 ani, inlocuitorul tau (chiar Alonso adica) n-a adus rezultatul scontat (WDC) dar pe care tu l-ai adus cu un an inainte. Si dupa hapul asta amar, Ferrari tot la tine ajunge. Pai asta e o lovitura de imagine incredibila pentru Raikkonen la momentul actual, practic Ferrari isi toarna cenusa-n cap si recunoaste verde-n fata faptul ca nu se descurca fara tine. E ca si cum nevasta-ta care te-a parasit cu instalatorul vine in genunchi pe presul de la usa si te roaga-n lacrimi s-o primesti inapoi. Numai pentru orgoliu, si merita sa semneze.
    5 13
  • daca citesti articolul catre care a dat link phlorin81, ai zice ca ferrari vor sa il aduca inapoi pe kimi pentru .... suspans ... cine ar fi crezut .... ca sa dezvolte masina o_O. Si cand te gandesti ca a venit Alonso in calitate de mare dezvoltator...
    In realitate Monte a facut un contract gras cu Santander si normal ca o parte din bani s-au dus in publicitate. Alonso era si dezvoltator de masini (Kimi era prost si nu se intelegea cu mecanicii ..) si mega pilot si tot...
    Timpul le spala pe toate.
    0 12
  • Asa cum Raikkonen nu a ajuns la RBR nu o sa ajunga nici la Ferrari. Motivul este acelasi: un cuplu Vettel - Kimi ar fi facut spectacol, dar pentru echipa reprezenta un risc mare. S-ar fi putut ajunge la abandonuri simultane in timpul curselor iar echipa ar fi pierdut puncte. E mult mai comod sa ai o echipa stabila, in care se stie de la inceput locul si rolul fiecaruia. Asa ca Ricciardo cred ca a fost preferat de la inceput. In aceeasi termeni se pune problema si la Ferrari: e pre riscant pentru Ferrari (care nu a mai castigat niciun titlu de ani buni) sa riste cu Alonso-Kimi. Daca va pleca Massa, atunci favoriti vor fi Di Resta, Hulkenberg si cam atat. Poate Maldonado. Ar fi in regula si Perez, dar deja el are planuri la McLaren. Restul e doar o poveste care se vinde bine in mass-media.
    1 13
  • nea mike
    ar fi bine daca kimi ar semna cu ferari... in primul rand alonso si kimi ar da intodeauna 100% pe circuit... plus ar fi ceva spectaculos si pt noi sa vedem mai mult spectacol... ca pe vremea tandemului lauda - prost si prost - senna...
    3 16
  • Alonso era un f bun dezvoltator, dar pe vremea cand se putea dezvolta un monopost pe circuite nu in simulatoare imperfecte(mai ales cel de la Ferrari). Vad multi "cunoscatori" de f1 mancatori de seminte de dovleac si asta ma amuza teribil :)))-Kimi nu se va multumi cu locul 2, si nici Alonso. Deci, va fi razboi acolo. Si? O sa se bucure Vettel, sau Hamilton.
    1 19
  • spunzic
    de-alungul celor trei ani de seceta, s-au gasit "cauzele" secetei. Cica Alonso nu are nico vina, ci faptul ca nu mai e un Todt pe acolo etc. care prin deciziile lor ar fi adus titlul. Pai Todt nu l-ar fi luat din start pe Alonso, considerand ca sunt solutii mai bune. ASTA E O DECIZIE. Nu ar fi pus botu la ban ci ar fi fost pro performanta. A luat titlul cu Kimi in 2007 si a plecat cand nu a mai fost lasat sa-si faca meseria asa cum stie.
    0 9
  • Kimi va avea probleme la ferari nu este echipa pentru el cu toate ca perpectiva este mai buna, dar va fi greu Hulkenberg pare sa fie un coechiper mai rezonabil pentru Alonso
    0 9
  • Fan F1
    Ce spune baiatul asta "GrosJan la 09.09.2013, 22:04" este pur si simplu prostie sau ignoranta crasa.". Fraza "Criteriile mele sunt timpii, cat de rau si-a lasat coechipierul in urma, d-astea si nu ma refer neaparat la locul din campionat la final cu toate ca si acolo Ham a fost in fata. " este comica pentru ca doar in imaginatia lui s-a intamplat asa ceva. O comparatie simpla a timpilor de la finalul curselor din 2007 dintre Alonso si Hamilton, arata ca Alonso a avut peste 60 de minute avans comparativ cu Hamilton. Si asta deci masina primului, nu era pregatita la fel de bine ca a ultimului. Bine inteleg ca baiatului astuia ii place sa manance rahat cu polonicul, dar credeam ca informatiile de pe www.f1.com ii sunt disponibile si lui, pana la urma sunt informatii clare, reale si mai ales oficiale. Suntem fani Formula 1, eu zic ca putem discuta onest, cu fair play si mai ales informati corect. Nu este nevoie ca anumite persoane sa minta sau sa modifice datele problemei in functie de problemele personale, frustrari sau alte "issues".
    1 10
  • GrosJan
    si cum ai cumulat timpii bai desteptule? Ai adunat timpul total din curse fara a tine seama de evenimente din cursa, intarzieri la boxe, etc, etc.? Tu mereu nu faci decat ca motivezi subiectiv cauza idolului tau. Dupa cum bate vantul, cum o fi mai bine ca sa iasa ce iti trebuie tie. Normal riscul unei asemenea abordari este sa scoti din tine niste algoritmi de rade si curca de tine.
    Pe un pilot bun il recomanda timpii. Cauta pe torrente curse din 2007 si urmareste obiectiv timpii PE TUR si nu te amagi cu timpul total per cursa fara sa tii seama de evenimente nedorite. De aceea l-a preferat McLaren pe Hamilton - timpii. Basca faptul ca era si debutant.
    9 3
  • GrosJan
    de aceea Alonso este CEL MULT al doilea pilot. Al doilea daca si numai daca Hamilton e primul....
    Dar mai sunt multi piloti buni in F1 netestati cu adevarat.
    10 2
  • Fan F1
    @GrosJan: Iarasi incepi cu prostii amice? Intarzieri la boxe, evenimentele din cursa au fost pentru toti pilotii, plus esti orbit de pasiunea pentru idolul tau, si cred ca uiti sa ai o parere cat de cat fair play despre orice subiect. Curca rade de tine si din pacate, nu bagi nimic la cap, oricat ar incerca lumea (inclusiv eu) sa port o discutie bazata de date reale, situatii oficiale, clare si mai ales oneste. Pe un pilot bun il recomanda multe chestii, printre care si timpii, dar se pare ca asta nu intelegi tu. Timpii pe tur ai lui Alonso au fost mai buni in unele curse, iar timpii pe tur ai lui Hamilton au fost buni in alte curse si asa mai departe. Iar McLaren l-au preferat pe Hamilton pentru ca au investit in el si trebuiau sa-si scoata cumva investitia, care dupa x ani la McLaren uite ca nu s-a meritat. Nici Hamilton n-a fost cine stie ce castigat ca a fost la McLaren si nici McLaren n-a castigat x titluri, basca l-au pierdut si pe cel de la constructori. Hamilton este un pilot bun, rapid dar ii lipseste aceea scanteie de geniu pe care alti campioni o au. Stii fraza "Power is nothing without control"? Asa si Hamilton si altii, degeaba esti bun daca nu te duce capul sa faci ceva cu ceea ce ai. Stiu ca esti indragostit de Hamilton, pe care probabil in venerezi dar, uite ca n-a confirmat desi a avut cea mai buna masina in foarte multe curse. Sa vedem pe viitor, poate cine stie, o sa fie altfel. In Formula 1 iti trebuie cateva calitati, iar Hamilton o are doar pe una singura, si uite ca nu-l ajuta.

    Sper ca pe viitor sa vad in comentariile tale inteligenta si mai ales onestitatea care ti-a lipsit pana acuma. Poate si ceva mai putine jigniri, se vede ca esti frustrat ca n-ai argumente si te ataci mult mult prea repede. Discutiile sunt facute pentru a combate argumentele si pentru a prezenta alte argumente, nu pentru a jigni.
    2 10
  • GrosJan
    dude, cu jignirile TU ai inceput. Procedand astfel nu ai mai avut cum sa vezi cum te-as fi abordat daca incepeai civilizat discutia.

    Eu asa am vazut duelul Ham Alonso din 2007. In general Hamilton a fost mai rapid. Am spus, pentru mine asta e criteriul. Si se pare ca si pentru Mclaren. Ham a continuat sa greseasca cam des, dar asta pentru ca a incercat sa mearga mai repede decat ar fi putut cu Mclarenurile pe care le-a avut ulterior. Avand o masina calumea, e pilotul care o poate duce la victorie, nemaifiind nevoie sa forteze e mai safe. Asa au considerat si cei de la Mercedes. Au vrut un pilot rapid.
    Asta e parerea mea, cred ca am expus-o initial civilizat. Daca nu poti raspunde la fel, abtine-te. O iei prea personal, sari de fund in sus la fiecarte opinie ce-ti lezeaza frumoasa imagine despre adulat si culmea, mai faci si morala pentru lucruri pe care le comiti cu nonsalanta.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru