Belgia, antrenamente 1: Alonso, cel mai rapid pe ploaie

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.08.2010
Fernando Alonso a stabilit cel mai bun timp în prima sesiune de antrenamente libere de la Spa, în care ploaia abundenta a afectat programul tuturor echipelor.

Marele Premiu al Belgiei a debutat cu ploaia tradiţională care întâmpină frecvent piloţii pe circuitul de la Spa-Francorchamps.

Ploaia a căzut în numeroase rafale scurte de câteva minute şi a fost pe alocuri abundentă, obligând echipele să-şi adapteze programul de lucru, în special ca urmare a faptului că fiecare pilot are la dispoziţie numai trei seturi de pneuri de ploaie extremă pentru tot weekendul.

Soarele şi-a făcut apariţia în ultimele minute ale sesiunii, ceea ce a grăbit evaporarea apei, iar Fernando Alonso a profitat de ocazie pentru a stabili cel mai bun timp al sesiunii, 2:00.797. Pilotul Scuderiei Ferrari a fost cu aproape opt zecimi de secundă mai rapid decât rivalul său de la McLaren, Lewis Hamilton, în timp ce Robert Kubica şi-a demonstrat din nou abilităţile pe suprafeţe umede terminând pe locul trei.

Polonezul a testat noul sistem de ventilaţie F-duct introdus de Renault pentru acest weekend, în timp ce Red Bull Racing a avut un start relativ modest.

Sebastian Vettel şi Mark Webber au terminat pe locurile patru şi şapte, între cei doi intercalându-se Adrian Sutil (Force India) şi Jenson Button (McLaren). Kamui Kobayashi a continuat parcursul foarte bun din ultima perioadă şi a încheiat sesiunea pe locul opt, în faţa lui Rubens Barrichelllo  (Williams) şi Michael Schumacher (Mercedes GP), în timp ce Felipe Massa s-a mulţumit doar cu locul 11.

În ciuda ploii puternice, prima sesiune de antrenamente libere nu a consemnat niciun accident, singurele emoţii fiind oferite de Schumacher, Heikki Kovalainen (Lotus) şi Massa, care au avut câteva ieşiri în decor fără să avarieze monoposturile.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici. A doua sesiune de antrenamente libere de la Spa-francorchamp va avea loc vineri cu incepre de la ora 15:00.

Comentarii (15)

  • :>
    Hai ca daca ploua si in timpul cursei posibil sa-l vedem pe Regele ploii in actiune.
    9 9
  • NeoGalaxy
    Ferrari's 1st Eternal Fan
    Well done Alonso, but this is the 1st step :)))) Let's do our best even better :)))
    9 14
  • Alonso & Schumi
    Spa, Ferrari si Alonso...
    Ma astept aici la performante bune de la Alonso si Schumacher.
    16 4
  • lol
    Vai McLarenistii la antrenamente libere :))))))))
    8 10
  • @Jolerto
    Calmeaza-te omule, bucuria inainte de razboi nu suna a bine ...
    9 3
  • Regele ploii
    Schumi pentru a arăta de ce este capabil are nevoie de o mașină cu un echilibru bun, iar mercedesul nu este încă mașina respectivă.
    Atât Schumacher cât și Alonso sau Hamilton au arătat de multe ori că sunt piloți care chiar se descurcă în condițiile vitrege ale unei curse pe ploaie.
    Ptr fanii Schumi: să sperăm că la anul, sau în cel mai rău caz peste doi ani, să-l vedem pe german acolo unde îi este locul, adică în lupta ptr titlu.
    Dar să respectăm și pe tinerii care chiar au dreptul șă-l înfrunte pe titan.
    Practic eu nici nu am nevoie de victoriile lui Schumi (cei drept le doresc), mă bucur că este din nou aici, parcă anii nici nu au trecut. În 1998 tot la Spa am văzut un Schumacher dezlănțuit pe ploaie, păcat de incidentul cu Coulthard.
    15 3
  • @hebb
    I-auzi razboi :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))0
    1 6
  • NeoGalaxy
    Ferrari's 1st Eternal Fan
    @Jolerto: Vezi ca nu este Hebb cel care posteaza. Originalul Hebb are un avatar dragut :)
    2 2
  • ctlnmihai
    Alonso, cel mai rapid pe ploaie
    Un rezultat bun ptr. Mclaren dar sa nu uitam ca in atrenamentele de vineri si sambata Red Bull nu forteaza.. Alonso se vede ca e dornic de obtinerea unui rezultat bun aici dar e de inteles deoarece peste 2 saptamani se discuta cazul de la Hockenhei care poate sa aduca o decizie prin care ambii piloti Ferrari pot pierde cursele castigate la Hockenheim dupa cursa simulata
    5 4
  • ctlnmihai
    Alonso, cel mai rapid pe ploaie
    *Hockenheim
    2 1
  • ctlnmihai
    Alonso, cel mai rapid pe ploaie
    * pot pierde punctele castigate
    1 1
  • @Jolerto
    @Jolerto si @NeoGalaxy
    Tot eu am postat si data anterioara. Sunt "Eternal Ferrari Fan".
    Joledo, nu am nimic cu tine, doar am vrut sa te temperez pentru ca noi fanii Ferrari sa ne ajutam sa devenim mai intelepti si mai buni ;)
    Recunosc ca am o oarecare suspiciune in a ma bucura inainte.
    Oricum mai sunt 7 etape si deocamdata nu a trecut decat o sesiune de antrenamente.

    Deci pumnii stransi Ferarri ;)

    ps: Promit ca voi posta numai logat :)
    3 2
  • NeoGalaxy
    Ferrari's 1st Eternal Fan
    @Hebb: Scuze atunci :) Ma gandeam ca sunt "prietenii" nostrii, fanii McLaren, care au postat anumite comentarii, dar uite ca m-am inselat :)
    4 4
  • McLaren
    Sper sa castige Hamilton!Merita titlul mondial...
    4 6
  • @coman La Spa nu ne putem astepta la un rezultat bun din partea lui Schumi, are acea penalizare... Dar eu zic ca daca pleaca dupa 20 si termina pe 8 sau 10, asta e o cursa mare si intr-adevar e rege. Dar cum ai spus... e vorba de masina care deloc nu-i place germanului, acesta avand alt stil de pilotaj fata de Button(adormitul cursei). Dar fiind si ajutat de ploaie, poate sa faca o surpriza frumoasa si sa-l vedem in top 10, dupa terminarea cursei. Cat despre dezvoltare... daca se pastrau antrenamentele, pana acum Schumacher isi pregatea o masina buna de top(are atatea calitati, iar mecanii Mercedes Gp in nici un caz nu dorm), dar asa trebuie sa piarda un an... Iar in 2011 sa speram... In 2012 slabe sanse, tinand cont si de varsta germanului, dar ar fi frumos ca in ultimul an de contract sa obtina ambele titluri, doar o legenda ar putea reusi asa ceva, iar Schumacher fara sa fie ridicat in slavi, e o legenda vie a Formulei 1. S-ar bucura multa lume... Dar acum e greu, sunt atatia care se bat la titlu, nu mai e ca la inceputul anilor 2000... Go! Go! Go! Schumi!!!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru