Bild: Schumacher a semnat cu Mercedes GP pentru 2010!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.12.2009
Michael Schumacher a semnat marti un contract pentru un sezon cu Mercedes GP, potrivit unor informatii neoficiale dezvaluite de presa germana.

Revenirea lui Michael Schumacher in Formula 1 este mai aproape ca niciodata de realitate, dupa ce publicatia germana Bild a dezvaluit marti seara ca septuplul campion mondial si-a pus semnatura pe un contract cu Mercedes GP valabil pentru sezonul 2010.

Sursa citata sustine ca intelegerea a fost parafata in cursul zilei de marti la sediul echipei Mercedes GP de la Brackley (Marea Britanie) si ca germanul va castiga 7 milioane de euro.

Pana in prezent, niciuna dintre cele doua parti nu a confirmat informatiile, insa se speculeaza ca oficializarea contractului este iminenta.

Informatia publicata marti seara de Bild vine la numai cateva zile dupa ce Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari, a dezvaluit ca a fost informat de Schumacher ca este "foarte, foarte, foarte aproape" de o revenire in Formula 1 la Mercedes GP.

Presa germana a dezvaluit la jumatatea lunii decembrie ca Schumacher a ajuns la un acord verbal cu Mercedes GP si ca singurul impediment in semnarea contractului este trecerea examenelor medicale obligatorii impuse de FIA.

Ulterior, Wiili Weber, managerul lui Schumacher, avea sa declare ca pilotul pe care il reprezinta a primit avizul favorabil al doctorului sau pentru a concura in Formula 1.

Schumacher a mai avut o tentativa de a reveni in Formula 1 in luna august a acestui an, insa in cele din urma nu l-a putut inlocui pe Felipe Massa la Ferrari din cauza unor dureri de gat provocate de un accident de motocicleta suferit in luna februarie. De altfel, revenirea lui Schumacher in Formula 1 se datoreaza in mare masura insistentelor celor de la Ferrari ca germanul sa il inlocuiasca pe bunul sau prieten Massa in ultima parte a sezonului 2009.

In cazul in care revenirea lui Schumacher se va confirma, septuplul campion mondial va face din nou echipa cu reputatul inginer Ross Brawn, alaturi de care a cucerit 5 titluri de campion mondial cu Ferrari impreuna cu Jean Todt, actualul presedinte al FIA.

Schumacher s-a retras din Formula 1 la finalul sezonului 2006, dupa ce a cucerit 7 titluri de campion mondial cu Benetton si Ferrari la capatul a 250 de curse si 91 de victorii, devenind cel mai prolific pilot de Formula 1 din istorie.

Via | AFP

Comentarii (3)

  • NeoGalaxy
    @Ross + Schumi
    Din cate imi aduc eu aminte, toate cele 7 titluri au fost castigate in formula Ross + Schumi + Flavio/Jean (primele 2/ultimele 5).
    0 0
  • frumos..
    Cine-ar fi crezut, in urma cu un an ca, o echipa nebagata in seama, cu rezultate modeste, aflata in criza, va renaste ca sa ajunga la o asemenea anvergura! In ianuarie scriam, intr-unul din posturi, ca e pe cale sa se nasca o mare echipa, la vremea aceea era vb de Brawn. Deci, ce-i al Cezarului...asa ca, succes Schumi!
    0 0
  • sigur...
    si primele doua titluri mondiale tot cu brawn impreuna au fost castigate...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru