BMW exclude revenirea în Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 22.11.2010
Constructorul german BMW nu este interesat să revină în Formula 1 chiar dacă regulamentul motoarelor va fi schimbat radical în 2013.

BMW s-a retras din Formula 1 la sfârşitul sezonului 2009 ca urmare a rezultatelor sub-asteptari şi a condiţiilor economice dificile, preferând să-şi concentreze atenţia spre sporturile de trurisme.

Totuşi, preconizata modificare a regulamentului pentru motoare pentru sezonul 2013 ar fi putut atrage atenţia constructorului german, însă Mario Theissen, şeful departamentului de motorsport, a exclus această ipoteză.

"Nu, Formula 1 nu este prezentă în cărţile noastre. A fost o decizie clară a Consiliului de Administraţie să ne concentrăm în viitor pe sporturile de turisme şi să lansăm un program puternic. De aceea am iniţiat programul pentru DTM şi pentru alte competiţii de peste Ocean. Ne concentrăm doar pe aceste lucruri", a declarat germanul.

BMW a confirmat recent că va concura în Campionatul German de Turisme (DTM) începând din sezonul 2012, cel mai probabil cu o versiune adaptată a modelului M3. Pe de altă parte, se anticipează ca mai mulţi constructori, printre care şi Porsche, sunt interesaţi să pătrundă în Formula 1 în 2013 dacă regulamentul motoarelor va include şi o componentă de natura ecologică.

Via | Autosport

Taguri: BMW, Theissen

Comentarii (3)

  • tech_nick
    BMW...
    ...pacatul de pe lume ca nu mai e interesat de F1!!!
    5 2
  • ...cred ca theissen ar fi fost poate bine sa plateasca pt ce s- intamplat in F1!...de fapt si-au facut acolo antipublicitate...sa te numesti BMW si sa iei bataie constant de la mercedes...
    0 0
  • @ dany
    Nu si-au luat bataie de la mercedes, poate de la Mclaren, este o diferenta, Merdeces da doar motoare, in prezent mercedes are propria echipa. BMW aveas motoare prea puternice, dar nu le folosea cum trebuie. Stiu ca toti creds ca F1 este cea mai tare , dar eu cred ca cele mai tari competitii sunt alea unde masinile sunt apropiate de cele de strada , acolo unde BMW este mai tot timpul printre primi.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru