BMW-Sauber a copiat sistemul de ventilatie introdus de McLaren

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 25.03.2010
BMW-Sauber este prima echipa care a introdus un sistem de ventilatie pentru monopost similar cu cel dezvoltat de McLaren pentru Marele Premiu al statului Bahrain.

McLaren a tinut capul de afis in Bahrain dupa ce mai multe echipe i-au acuzat pe britanici de incalcarea regulamentului tehnic in privinta noului lor sistem de ventilatie, care presupune actiunea directa a pilotului pentru a obtine o viteza superioara pe liniile drepte.

FIA a considerat insa ca inovatia este regulamentara, motiv pentru care se anticipeaza ca cele mai multe echipe vor introduce concepte similare in urmatoarele curse.

Prima echipa care a reusit sa realizeze un astfel de sistem este BMW-Sauber, elvetienii urmand sa testeze in antrenamentele libere de la Melbourne propria lor versiune pentru acest dispozitiv.

Sistemul celor de la BMW-Sauber este insa diferit de cel al rivalilor de la McLaren, intrucat echipa a fost nevoita sa modifice placile laterale ale monopostului, ca urmare a faptului ca upgrade-ul sasiului necesita omologarea suplimentara din partea FIA. Se speculeaza ca aerul este impins in monopost prin profilul principal al aripii spate, insa nu este foarte clar cum poate influenta pilotul circulatia acestuia.

BMW-Sauber nu a fost capabila sa testeze noul sistem in tunelul de vant, ca urmare a faptului ca limita maxima de viteza in acesta este mai mica decat cea la care sistemul de ventilatie devine eficient. In functie de rezultatele pe care le va obtine in antrenamentele libere, BMW-Sauber va decide daca va implementa sau nu sistemul in cursa de duminica.

Via | Autosport

Comentarii (5)

  • rayn380
    vent
    Se pare ca toti vor implementa sistemul "ciurel" sau sita, asa cum catalogau unii "experti" de pe aici, monopostul McLaren, referitor la acest mod de ventilatie. Din pacate romanul ii cel mai destept si trebuie sa-si dea cu parerea in orice, fie ca are sau nu habar cu ce se intampla....
    7 5
  • NeoGalaxy
    Ce papagal esti. Scrie mai sus ca BMW il testeaza, asta si pentru ca ei nu au bani de dezvoltare si evident este mai simplu sa incerce orice alte solutii. Mai gandeste-te cand postezi, evident daca poti. Cati sponsori vezi pe aria de publicitate a monopostului BMW? Daca nu stiai BMW are nevoie de puncte ca de aer, nici de benzina nu au atata nevoie :)
    4 8
  • rayn380
    @neo-papagal
    Pretene nus care din noi este mai papagal, ia citeste mai bine titlul: "BMW-Sauber a copiat sistemul de ventilatie introdus de McLaren"

    Desteptul p...trebe sa intervii tu tot timpul si sa jignesti in stanga si-n dreapta. Taran(mitic) cu 4 clase.
    6 5
  • NeoGalaxy
    "Se pare ca toti vor implementa sistemul "ciurel" sau sita, asa cum catalogau unii "experti" de pe aici, monopostul McLaren, referitor la acest mod de ventilatie. Din pacate romanul ii cel mai destept si trebuie sa-si dea cu parerea in orice, fie ca are sau nu habar cu ce se intampla...."

    Ce am spus eu era un compliment dar ma rog. BMW "este" toti" dupa cum spui tu. Repede vii si dai cu mucii in fasole, ca "expertii" isi dau cu parerea si nu stiu cine ce este "ciurel". Idea era ca era de asteptat ca orice echipa sa-l copieze dar in principal cele mai slabe vor fi primele. Ce este asa de greu de inteles? Lasa alea 4 clase, nu mai fii frustrat. A te jigni pe tine si pe altii este poate cel mai bun lucru pe care ii meriti. Si este un drept daca nu stiai :)

    Ia fi atent aici: "Articolul 4 Libertatea constă în a putea face tot ceea ce nu dăunează altuia. Astfel, exercitarea drepturilor naturale ale fiecărui om nu are alte limite decât acelea care asigură celorlalţi membri ai societăţii folosirea de aceleaşi drepturi. Aceste limite nu pot fi determinate decât prin lege"

    La cate prostii spui tu este chiar pacat sa nu ti se raspunda cu aceasi moneda :)))
    4 7
  • rayn380
    Desteptaciune, tu nu esti cumva tot roman?
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru