Bottas a semnat cu Mercedes pentru 2018. McLaren, acord cu Renault pentru motoare până în 2020?

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas și-a prelungit contractul cu Mercedes pentru sezonul 2018 în aceeași zi în care presa internațională anunță că McLaren ar fi semnat deja un parteneriat pentru motoare cu Renault valabil până în 2020.

Ziua de miercuri este una agitată în lumea Formulei 1, pe măsură ce echipele își stabilesc prioritățile pentru sezonul 2018.

Mercedes a anunțat oficial că i-a prelungit cu un an contractul lui Valtteri Bottas, astfel că pilotul finlandez va rămâne la Mercedes cel puțin până la sfârșitul lui 2018.

Bottas a obținut două victorii în acest sezon și este încă implicat în lupta pentru titlul mondial, chiar dacă are de recuperat 41 de puncte în fața coechipierului său, Lewis Hamilton. Pe de altă parte, Mercedes i-a prelungit acordul pentru un singur sezon cu scopul de a avea un loc disponibil în 2019, atunci când numeroși piloți de top își vor încheia actualele contracte.

Între timp, presa internațională anunță că McLaren și-a definitivat deja planurile pentru motoare pentru sezonul următor.

Publicația Motorsport susține că McLaren a ajuns la un acord cu Honda pentru a încheia parteneriatul pentru motoare.

Sursa citată menționează de asemenea că McLaren ar fi semnat un nou contract pentru motoare cu Renault valabil pentru următoarele 3 sezoane, adică până la finalul lui 2020. În plus, McLaren ar urma să aibă statut de egalitate cu Red Bull Racing la primirea update-urilor pentru unitățile de propulsie.

Ca urmare a noului acord cu constructorul francez, McLaren este aproape să-l convingă pe Fernando Alonso să semneze un nou contract multianual.

Cel puțin la prima vedere, Toro Rosso pare să fie principala victimă a noilor parteneriate: echipa va utiliza anul viitor motoare Honda, în timp ce Carlos Sainz Jr va pleca la Renault.

Via Motorsport 1, 2 

Comentarii (21)

  • serban
    Apropo de cât de "victimă" ar putea fi Toro Rosso, doamne, ce-aș râde ca Honda să scoată un motor trăznet la anul ! Și data trecută s-a întâmplat cam la fel, la jumătatea lui 1982 au venit cu primul motor, în 1985 au avut rezultate excelente, în 1986 au ratat titlul la mustață, pentru pana de cauciuc a lui Mansell de la Adelaide, iar din 1987 până în 1991 inclusiv, au ras tot, cu Williams și McLaren !
    16 2
  • Cum ??? Adica e liber de contract SuperAlo si ei il aleg pe Bottas ? Bah, da' prosti sunt astia de la Mercedes !
    5 12
  • serban
    Pai daca nu mai piloteaza Alonso Honda atunci sigur e motorul bun. Renault o sa fie prost. In declaratii nu in realitate.
    3 11
  • Prosti ar fi sa-l mai ia stiut fiind faptul ca are necaz pe Hamilton.
    1 2
  • Sau le-o fi frica sa nu dea ceva in gat, asa cum a facut in 2007 ?
    2 1
  • Nici nu s-ar duce. Doar zice si el cand nu are oferta.
    1 1
  • Alonso nu se duce la Mercedes, pentru ca Hamilton se opune mutarii.
    6 1
  • Atat de tare s-a opus Hamilton incat a iesit Briatore sa spuna ca Alonso lupta sa iasa campion cu McLaren Honda. Aia a fost o oferta concreta. In rest, normal ca-l preferi pe Bottas cata vreme Alonsul scuipa venin in presa.
    1 2
  • Asta e realitatea momentului, deci treziti-va, Alonso nu mai are cota de piata.
    1 2
  • Chiar il vroiam pe Alonso la Ferrari dar era mai mult ca sigur ca nu va ajunge in vreo echipa din primele 3 sau 4. Sansa lui sa mai faca ceva in F1 e la anul, cu ocazia altui furnizor de motoare.
    2 2
  • Alonso e de departe cel mai bun pilot din formula 1, si asta de multi ani, dar a avut numai jafuri de masini la dispozitie.
    Hamilton nu prindea nici un punct cu McLaren in ultimii ani.
    Normal ca Hamilton nu-l vrea in echipa, si nici Mercedes nu mai vrea conflicte intre piloti, cum au fost cu Rosberg, care era departe de valoarea si pretentiile lui Alonso.
    4 3
  • Cateva evenimente in ultimii ani la Singapore:
    https://www.youtube.com/watch?v=jryGPedPAqA
    0 0
  • Hamilton l-a batut pe Alonso in primul lui an de F1, cand nu ai experienta. Defavorizarea e pentru fetite batute care miauna. Alonso a evitat sa mai fie coechipier cu piloti de top pentru ca stia ca si-o ia. O singura data a riscat, cu Raikkonen dar s-a vazut apoi pe pe Raikkonen il bate si Vettel destul de usor. Alonso e acolo unde ii este locul acum si nu, nu va face nicio branza cu alt motor.
    2 9
  • Gigi de 14:10 cred c-a fost ostracizat in inchisoare, de aia tot crede ca-i fetite batuta. Stie el ce stie... despre fetitele alea
    5 2
  • Prima informatie despre Honda se adevereste, cei de la Toro Rosso au semnat pe trei ani cu Honda :P. Dar stirea interesanta este ca cei de la Renault doresc sa termine contractul cu Red Bull, incepand cu 2019 pentru a se concentra doar pe echipa proprie si pe cei de la McLaren.
    3 0
  • Nu as da RBR pe McLaren
    0 0
  • Daca mai tii minte s-au certat RB cu Renault asta vara
    0 1
  • Bine ca nu va certati despre faptul ca McLaren va folosit udp Renault din sezonul viitor, dar uitati ceva mult mult mai interesant, nu de alta dar se intampla mai rar decat ati crede :P

    "https://uk.news.yahoo.com/baby-white-giraffe-mother-spotted-091727079.html"
    2 1
  • mclaren cu reanault tot mclada o sa fie-calm-tot de 9-10 in sus
    2 1
  • si au aparut baietii sa-i vaite caruta lui alonso, asa anticipat
    asta dupa ce sustineau ca cu alt motor e pe podium
    asa se intampla cand se concretizeaza ceva, schimbam declaratiile
    1 0
  • Ei au dreptate cand spun ca nu va fi mult mai bine. Minteau atunci cand pretindeau prea mult.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru