Bottas, pole position în Bahrain! Russell, locul doi pe grila de stat la debutul pentru Mercedes

de Daniel Popescu
Sambata, 05.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas va pleca din pole position în cursa din Bahrain după ce l-a învins cu numai 0.026 secunde pe George Russell, care debutează la Mercedes ca înlocuitor pentru Lewis Hamilton.

Calificările pentru a doua cursă de Formula 1 programată pe circuitul Sakhir din Bahrain au fost printre cele mai echilibrate din acest sezon, ca urmare a faptului că etapa are loc pe o versiune de numai 3.5 kilometri a circuitului cu 3 linii drepte.

Valtteri Bottas a reușit să obțină pole position-ul după ce a fost cronometrat cu 53.377, însă l-a devansat cu numai 0.026 secunde pe coechipierul său, George Russell. Aflat la debutul pentru Mercedes, britanicul îl înlocuiește cu succes pe Lewis Hamilton și demonstrează că este capabil să lupte pentru victorie cu pilotul finlandez.

Max Verstappen a obținut locul trei pentru Red Bull la numai 0.056 secunde de lider, în timp ce Ferrari a obținut de asemenea o performanță una pentru Charles Leclerc, clasat pe locul 4.

Sergio Perez a încheiat pe locul cinci pentru Racing Point în fața lui Daniil Kvyat (AlphaTauri), Daniel Ricciardo (Renault) și Carlos Sainz (McLaren), în timp ce Pierre Gasly (AlphaTauri) și Lance Stroll au completat top 10.

Esteban Ocon (Renault) și Alexander Albon (Red Bull) vor lua startul de pe locurile 11 și 12, în timp ce Sebastian Vettel a ratat încă o dată promovarea în Q3 și va lua startul doar de pe locul 13 pentru Scudria Ferrari.

Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) a stabilit doar al 14-lea timp în fața lui Lando Norris, care cel puțin aparent a avut o serie de defeciuni tehnice la monopostul McLaren.

Kevin Magnussen (Haas) a fost eliminat în prima parte a calificărilor și va pleca de pe locul 16 din fața celor doi piloți de la Williams, Nicholas Latifi și debutantul Jack Aitken. Kimi Raikkonen a fost doar al 19-lea pentru Alfa Romeo, în timp ce de pe ultima poziție va pleca un alt debutant, Pietro Fittipaldi, nepotul lui Emerson Fittipaldi, care îl înlocuiește la Haas pe Romain Grosjean. Cursa va avea loc duminică cu începere de la ora 19:10.

BAHRAIN - REZULTATE CALIFICĂRI:

Comentarii (20)

  • Mi s-a stricat mie smartphone-ul sau nimeni nu scrie un cuvânt? Ce mi-aș fi dorit să citesc părerea lui "știe el cine"!
    În sfârșit, top 10 piloții în mai puțin de o secundă, ceea ce mă încurajează să cred că mâine va fi o luptă strânsă ce va conta și de echipă.
    13 8
  • Florin
    Inca mai este Hamilton un zeu al F1?
    12 5
  • jaffa69
    Mda,
    Nu a fost Hamilton sa facă cu o jumătate de secundă decât Bottosica
    Noroc chiar,poate așa mai roade si el un os.
    P.S.Sper din tot sufletul să îl depășească si Russell si Max la start
    4 4
  • Rommy f1
    Prieteni să fim bine înțeleși, nu există piloți slabi în F1, doar mașini slabe. Dovada azi în calificări, deși cred că fiind ultima cursă au avut voie și echipele să dea drumul la toți caii.
    8 4
  • Ce a obtinut Russell este cu siguranta e un rezultat interesant:
    - Avand timp limitat de pregatire (0 cunoastinte despre masina) a fost aproape cat Bottas
    - In afara de FP3 a fost foarte constant
    - A fost mai rapid decat Vestapen
    Toate aceste observatii ma fac sa ma intreb.... Este Russell un mare pilot? Este Mercedes masina pe care multi dintre tinerii piloti ar performa? Nu am raspuns inca.
    Sper sa se descurce bine maine in cursa, mai ales din perspectiva faptului ca nu am mai plecat in cursa cu nici o masina in fata
    In rest Leclerc a ajuns pe 4, ceea ce este fain dar nu inteleg de unde a aparut. Poate ca s-a adaptat mai bine la configuratia circuitului.
    Oricum, maine va fi o cursa interesanta de privit.
    21 3
  • Ccmax
    Clar mașina Mercedes a făcut diferența plus echipa. Mercedes l a adus pe Russell la aceasta cursa ca să i demonstreze lui Hamilton ca nu este de neînlocuit și ca ar fi bine sa nu mai facă atâtea nazuri cu noul contract. Ar trebui ca el sa se roage de Mercedes și nu invers. Tot ce a realizat în f1 se datorează lui Mercedes. Începând de la McLaren
    19 5
  • Marmota învelea ciocolata
    Cum era cu "marii campioni" când ultimul pilot din clasament este cel mai rapid în antrenamente și ajunge aproape de pole "doar" schimbând materialul de concurs?!? :))) (
    17 4
  • Adrian
    Hamilton cel mai bun e logic să fie cursă strânsă e circuit mic Bottas va câștiga
    4 12
  • @adrian de unde ai scos-o ca Hamilton e cel mai bun? Vine un Russell nu cu multa experienta in F1, cu doar 2 zile de adaptare pe masina (am inteles ca nici nu are bine scaunul ajustat, trebuie sa poarte incaltari cu 1cm mai mic decat poarta el sa-i intre picioarele la pedalier) si face un timp comparabil cu al lu bottas. Pai Bottas facea timp comparabil si cu Hamilton (care are ani de zile pe acea masina, mii de ore, totul adaptat cum a vrut el). Daca ii mai dai 2-3 curse vedem cum campionul este depasit de un debutant. Asta s-a vazut.
    20 7
  • Neutru
    Adrian-Florin are dreptate. Hamilton e cel mai bun, cel mai tare, cel mai campion. Russell stă cocoșat în mașina lui Hamilton fiind cu vreo 20 de centimetri mai mare decât multiplu campion. Nu cred că va rezista toată cursa ghemuit, dar să avem răbdare. Pe de altă parte după ziua de vineri când au început discuțiile despre performanțe, Toto a pus lucrurile la punct.„Russell are contract cu Williams în 2121 și Botas are contract cu Mercedes în 2121”.Păi ce faci măi băiețaș crezi că eu te-am chemat să bagi spaima în campion? Vezi-ți lungul nasului(are nas de englez) că campionul are nasul mai mic (el fiind doar supus britanic).Stai acolo în față că doar ești într-un Mercedes și lasă-l pe Botas să lupte pentru locul doi la general, că altfel stricăm prietenia. Poate o fi primit și telefon de la multiplu campion că-i șifonează imaginea. Ferrari au umblat la aerodinamică și au câștigat viteză dar au rămas fără cauciucuri. Vineri Vettel și Botas se tot repezeau pe nisip. Astăzi vor face la fel? Două,trei incidente tot vom vedea! Succes! Și nu uitați, Toto VEGHEAZĂ !
    8 4
  • Badea Gheorghe
    Si daca castiga Gheorghe rasal cursa, punctele merg la cimpanzeu sau ce se intampla ?
    12 9
  • Adrian
    Home echipa la adus ia îi ia locul lui Hamilton nu sa ii arate echipa că Hamilton e de ne înlocuit Hamilton e cel mai bun clar toto Wolff a zis clar că Hamilton va rămâne la Mercedes cu el pentru 2021 și Mercedes la.adus pe Russell să vadă cât de bun e să îl ia în 2022 când se va retrage Hamilton sau Bottas Hamilton o să fie legendă că Schumacher și Senna F1 a arătat un clasament și a arătat că Hamilton e pe primul loc și Schumacher pe locul 2. Schumacher a arătat că a performat ce-l mai mult la Ferrari și Hamilton la Mercedes Mercedes la aduc pe Russell să îi ia locul lui Hamilton că Mercedes a băgat bani in Russell și Russell îl are ca idol pe hamilton și de aia Russell e logic să tragă pentru Mercedes
    7 9
  • Costel
    @Badea Gheorghe,

    mi-oi captat atentia si astfel m-oi documentat, asta fiindca intrebarea dumitale ii extrem de pertinenta....

    conform art 73 litera F alineat 4 din Codul Muncii francez, (sediul FIA ii totusi la Paris)
    persoanele care is in imposibilitatea sa-si desfasoare activitatea in domenii de mare risc din cauza bolii,
    atentie!!!
    numai in cadrul anumitor competitii sub umbrela FIA (formula unu) , beneficiaza de dublul cuantumului de puncte pe care vremelnicul inlocuitor le obtine iar aceasta aparenta faradelege ii explicabila, logic zic, tocmai de faptul ca ii luata in calcul si perioada de convalescenta a pacientului, interval de timp in care acesta nu se afla inca la parametrii optimi de dinainte de respectiva maladie...

    is cu speranta ca ti-oi fost de folos....
    1 1
  • Neutru
    Adrian stai calm, pe Hamilton nu-l are idol nici-un pilot care poate ajunge mai sus de kart. Stresul, spaima slăbește sistemul imunitar de acea nu se recomandă să-l stresăm pe multiplu campion. Rămâne valabilă maxima „Gusturile nu se discută”.
    6 7
  • Neutru
    Badea Gheorghe dacă Gheorghe Roșcatu câștigă punctele echipei rămân la echipă iar punctele pilotului la pilot. Întrebarea este cine plătește? Dar nu uita! Are Toto grijă să iasă cum trebuie!
    2 2
  • Russell nu va fi castigator din cauza lipsei de experienta - comparativ cu Verstappen si Bottas cel putin. Oricum, prinde podiumul.
    1 1
  • Aurel Craciun
    1. Ce s-a întâmplat acum arată că între piloții din Formula 1 există o diferență foarte mică de valoare, probabil în jur de 5-10% (de ce nu poate mai mică diferența).
    2. Eu sunt foarte curios care sunt regulile legate de Covid în F1. Eu am avut contact direct cu cineva pozitiv (testele au fost făcute ieri în același timp) și sunt obligat să mă autoizolez deși testul meu e negativ. Dar cei care lucrează la Mercedes direct cu piloții nu am auzit să fi intrat în autoizolare. Bottas nu e contact direct?
    4 1
  • Neutru
    Aurel Crăciun N-ai fost atent la evenimente! Hamilton s-a testat de trei ori săptămâna dinaintea cursei și a ieșit negativ. Joi și sâmbătă se testează toți piloții obligatoriu. După ce a văzut reluările cu accidentul noaptea, luni dimineață a anunțat că are simtome de Covid 19 și intră în izolare. Toată lumea a început să se întrebe „cine îl înlocuiește la volan cursa următoare”. Cum se simte Hamilton nu știe nimeni. Dacă Russell face performanță apare Luni sau Marți Hamilton și spune că nu mai are covid 19. Perez a stat două curse în izolare că a fost testat pozitiv fără să aibă simtome cum zice Hamilton că are. Concluzia-Marți sau miercuri va anunța că revine la volan dacă Russell face performanță. Opinia mea subiectivă!
    7 2
  • Aurel Craciun
    @Neutru
    Citește încă o dată ce am scris. Vorbeam de contactați direct și nu de ordinea evenimentelor. E vorba de ingineri, mecanici, inclusiv coechipierul. În rest sunt de acord cu părerea ta subiectivă. În capul cuiva e ca în poeziile învățate in copilărie, știi tu "dar nu pentru căței:
    1 0
  • Neutru
    Concluzia mea că Marți sau Mercuri apare în boxele echipei să-și ceară înapoi volanul vrea să sugereze că nu a fost vorba de virus. Poate un atac de panică-spaimă după ce a vizionat accidentul. Restul este o poveste pentru telespectatori ca cele 4 schimburi de roți ale lui Russell. Mercedes se pricepe doar ei sunt cei care au anulat începerea sezonului în martie tot din cauza spaimei lui Hamilton care nu mai vrea să iasă din camera de hotel. Caută-n arhivă amănunte.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru