Bottas, pole position la Imola în fața lui Hamilton! Verstappen va pleca de pe trei, Leclerc a obținut doar al șaptelea timp

de Daniel Popescu
Sambata, 31.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas l-a învins pe Lewis Hamilton în calificările de la Imola și va pleca din pole position în cursa de duminică. Ferrari a obținut doar locurile 7 și 14 prin Charles Leclerc și Sebastian Vettel.

Mercedes a dominat sesiunea de calificări din cadrul Marelui Premiu al regiunii italiene Emilia Romagna, care are loc pe circuitul de la Imola.

Valtteri Bottas va pleca din pole position după ce a fost cronometrat cu 1:13.609, în timp ce Lewis Hamilton a ocupat locul doi la mai puțin de 0.1 secunde în spate.

Britanicul fusese cel mai rapid la prima ieșire pe circuit în Q3, în ciuda faptului că ieșise ușor de pe circuit într-o zonă în care timpii piloților sunt șterși într-o astfel de situație, așa cum a pățit de altfel Alexander Albon.

A doua linie a grilei start este ocupată de Max Verstappen (Red Bull) și Pierre Gasly (AlphaTauri), în timp ce Daniel Ricciardo a plasat monopostul Renault pe cinci în fața lui Albon.

Ferrari a obținut doar un loc 7 în calificări prin Charles Leclerc, care a reușit astfel să se poziționeze în fața lui Daniil Kvyat (AlphaTauri) și a celor doi piloți de la McLaren, Lando Norris și Carlos Sainz.

Racing Point nu a reușit să ajungă în Q3 cu niciunul dintre piloți, întrucât Sergio Perez și Lance Stroll vor pleca doar de pe locurile 11 și 15.

Între ei s-au intercalat Esteban Ocon (Renault) și George Russell (Williams), în timp ce prestațiile modeste ale lui Sebastian Vettel continuă. Pilotul Scuderiei Ferrari va lua startul doar de pe 14.

Haas a fost eliminată cu ambii piloți în Q1: Romain Grosjean și Kevin Magnussen vor pleca de pe locurile 16 și 17, din fața lui Kimi Raikkonen (Alfa Romeo). Ultima linie a grilei de start este ocupată de Nicholas Latifi (Williams) și Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo).

IMOLA: REZULTATE CALIFICĂRI:

Comentarii (13)

  • Robert
    Hamilton va câștiga cursa sigur îl va lua în primul tur pe Bottas și dacă nu îl va lua pe Bottas in primul tur termina pe 2 Hamilton
    7 6
  • The Dot
    Am o vaga impresie ca Vettel nu a obtinut doar al 7-lea timp.
    Frumos circuit, pacat ca nu mai face parte din F1 in mod regulat.
    12 1
  • GrosJan
    Ce bine ca a revenit Imola, ba pardon, ca mai pot vedea o cursa pe Imola. Si mai bine ca e configuratia pentru turisme, ultima sicana era degeaba acolo.

    Hamilton a confirmat. Imola are una dintre cele mai frumoase configuratii de circuit, dpdvd al pilotului. Pt mine e in top 5.
    4 2
  • Leopold
    Felicitări Mercedes pentru titlul la constructori.
    7 2
  • hahaha
    Felicitări Mercedes pentru titlul la constructori in 2021:)
    9 0
  • Ma astept la dueluri de genul:
    https://www.youtube.com/watch?v=WufmGOnww8s
    1 0
  • Daca Bottas este in pole position, un pilot de cat.2 parerea mea, va dati seama ce super-pilot este Hamilton ? Hamilton fara Mercedes ar fi un fel de Magnusen. Halal campion. Mercedes l-a facut campion, nu invers. Toate recordurile ar fi trebuit sa fie in dreptul MB.
    7 11
  • Hai mă, cum să-i șteargă timpul lui "Ham" ? Doar pentru că a ieșit, ca Albon, sau Kimi, ușor de pe circuit ??? Păi ca să-i ia în calcul ștergerea. ar fi trebuit să iasă din principat, nu doar de pe pistă ! Hai mă Bottas, oricât de mediocru ești ca pilot, cu puțină voință poți bate șampionul, indiferent de "Valtteri, it's James" și de setările la care nu ai dreptul !
    6 4
  • Robert
    Adig01 Hamilton e cel mai bun degeaba ia pole Bottas dacă in cursa îi rupe Hamilton pe toți așa că taci din gura și suferă în continuare că Hamilton e cel mai bun și da vezi că Hamilton a câștiga 8 curse din 12 și putea sa câștiga și în monza și și in Russia dacă nu era penalizat așa că taci și apropo Hamilton are 77 de puncte față de Bottas lui Hamilton ii trb doar pole până la final sa câștige campionatul nu trb neapărat să câștige
    2 5
  • @robert tu crezi ca Hamilton a fost penalizat degeaba... stiu ca are multe puncte in plus fata de bottas, tocmai de asta semnalam ca al tau campion a fost batut de un pilot cat.2. Daca il pui pe Ham pe oricare alta masina in afara de MB sa vezi atunci cum se bate in pluton cu d'alde Grosjean si Magnusen.
    5 7
  • GrosJan
    Verstappen e cel mai bun. E bun si Ham, merita 3, 4 titluri acolo, dar de cand a venit Verstappen parca nu mai merita. Schumacher cand castiga era cel mai bun. Ham cu multa sansa il depaseste, statistic, pe Schumacher.
    0 5
  • Andrei
    Adig01 vezi Hamilton e cel mai bun merita să îl întreacă pe Schumacher e cel mai bun au spus-o mulți și Alonso și Vettel și Schumacher vezi că dacă stai prost a făcut performanțe și la mclaren putea sa ia doua titluri în 2007 dar a pierdut la un punct față de kimi Raikkonen și în 2008 a luat titlul și vezi că și Schumacher a avut mașina cea mai bună la Ferrari timp de 5 ani.Grosjan vezi că Hamilton e cel mai bun o zic toți la bătut pe verstappen la ungaria în Anglia peste tot și da veI că și Schumacher pierdea locul 1 in favoarea coechipierului lui așa că taci in curse îl rupe Hamilton și vezi că e talentat asta sa văzut la mclaren nu îl luă Niki lauda degeaba la Mercedes in locul lui Schumacher și în 2016 a pierdut titlul la 5 puncte că a avut două abandonuri și în Turcia e campion Hamilton Schumacher și Senna sunt cei mai buni piloți din formula 1 și Schumacher la făcut mulți mai ales coechipierii de ai lui degeaba ia Bottas pole position daca in cursa îi rupe Hamilton și verstappen e slab a făcut 3 dnf mai ales în imola așa că mai lasă-mă cu verstappen Hamilton e cel mai bun toți o zic
    0 0
  • Andrei
    Adig01 vezi că primul titlu la luat la mclaren dacă nu știai și nu a ajuns degeaba la Mercedes dacă e așa bun verstappen sa câștige și el cu Red Bull cum a câștigat Hamilton cu mclaren și putea să ia in 2007 titlu în primul lui an dar la pierdut doar la un punct față de kimi Raikkonen așa că taci Hamilton e cel mai bun in cursa și e considerat cel mai bun pe pista uda după Senna așa că taci să îl vedem pe verstappen in Mercedes in 2022 se vezi cum face dnf cum sa faci dnf când îl ei pe Bottas și faci dnf asta e pilot mare aiurea Hamilton nici când era la mclaren nu a făcut dnf așa că tăceți cu verstappen și vrei sa vezi că verstappen se retrage fara vreun titlu mondial că o să îl facă leclerc in 2022 că dintre ei doi o sa fie bătălia la titlu în 2022
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru