Boullier admite că este înlocuitorul lui Whitmarsh: "Practic, sunt şeful McLaren"

de Daniel Popescu
Joi, 20.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Eric Boullier a confirmat că rolul de director de curse la McLaren este similar cu cel de şef de echipă pe care l-a avut Martin Whitmarsh până în sezonul precedent.

Cu siguranţă este vorba despre un rol de şef de echipă pe circuit, iar în afara lui trebuie să mă concentrez mai mult pe performanţa echipei.

Eric Boullier
Director de curse McLaren
McLaren l-a recrutat recent pe Eric Boullier de la Lotus în funcţia de director de curse, fără însă să anunţe plecarea şefului Martin Whitmarsh.

Chiar dacă noua sa funcţie a fost proaspăt creată în perspectiva noului sezon competiţional, francezul admite că a preluat practic atribuţiile unui şef de echipă. El explică numele funcţiei prin faptul că McLaren nu va mai avea un şef unic, ci un director de curse care va fi subordonat CEO-ului McLaren Group, care nu a fost încă anunţat.

"Cu siguranţă este vorba despre un rol de şef de echipă pe circuit, iar în afara lui trebuie să mă concentrez mai mult pe performanţa echipei. Timpurile s-au schimbat şi în ziua de azi nu mai poţi avea un şef de echipă unic. Echipele devin mai mari şi trebuie să împărţi responsabilităţile organizaţiei", a declarat el în cadrul unui interviu acordat în Bahrain postul de televiziune SkySports.

Există un singur obiectiv pe care îl putem accepta, şi anume să luptăm pentru victorii şi pentru titlu.

Eric Boullier
Director de curse McLaren
McLaren adoptă practic o strategie similară cu cea de la Mercedes, care l-a nominalizat pe Paddy Lowe ca director executiv pentru aspectele tehnice şi pe Toto Wolff ca director executiv de business.
Boullier a admis că singurul obiectiv pe care şi-l poate propune în noua sa funcţie este de a lupta pentru titlul mondial.

"Există un singur obiectiv pe care îl putem accepta, şi anume să luptăm pentru victorii şi pentru titlu. Vom face tot ce putem, dar este prea devreme să anticipăm. Testele sunt teste, nimeni nu aduce încă pachetele finale, iar noi cu siguranţă nu facem asta", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru