Brabham ar putea reveni in Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 03.06.2009
Numele Brabham ar putea reveni in Formula 1 dupa ce o echipa cu acest nume s-a inscris pentru sezonul 2010, potrivit unor informatii din presa elvetiana.

Publicatia elvetiana Motorsport Aktuell sustine ca compania Brabham Grand Prix Limited a depus vinerea trecuta actele pentru inscrierea in sezonul 2010 al Formulei 1, devenind astfel una dintre potentialele noi echipe ale competitiei.

In prezent, drepturile pentru numele Brabham apartin unei companii germane care furnizeaza componente pentru industria auto, fiind condusa de Franz Hilmer. Speculatiile referitoare la potentiala intrare a acestuia in Formula 1 sunt amplificate de faptul ca Hilmer a cumparat anul trecut la licitatie toate bunurile defunctei echipe Super Aguri, care s-a retras din competitie in 2008.

Brabham este un nume de legenda in lumea Formulei 1, echipa fiind infiintata in 1960 de australienii Jack Brabham si Ron Tauranac. Brabham a castigat un titlu mondial pentru propria sa echipa in 1966, urmat de Denis Hulme in 1967 si Nelson Piquet in 1981 si 1983. In plus, Brabham si-a adjudecat doua titluri mondiale la constructori in 1966 si 1967, iar statistica mentioneaza pentru echipa 402 curse, 35 de victorii, 120 de podiumuri si 40 de pole positionuri.

Brabham a parasit Formula 1 in 1992, Marele Premiu al Ungariei reprezentand ultima cursa la care acestia au luat startul.

Informatiile privind inscrierea celor de la Brabham in Formula 1 nu au fost confirmate oficial, insa FIA va anunta lista echipelor admise in sezonul 2010 pe 12 iunie.

Via | Deutsche Presse-Agentur (DPA)

Taguri: Brabham

Comentarii (1)

  • Asta da !
    Asta da echipa, chiar as vrea sa revad Brabham in varianta moderna, pe circuitele de astazi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru