Brabham vrea să revină în Formula 1 şi la Le Mans printr-un proiect de investiţii din partea fanilor

de Daniel Popescu
Joi, 25.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Celebra echipă Brabham ar putea reveni în Formula 1 şi Campionatul Mondial de Anduranţă prin intermediul unui proiect inedit care vizează strângerea bugetului prin investiţii directe din partea fanilor.

Esential 2015 este anul in care echipa Brabham vrea sa concureze la clasa LMP2 a Campionatului Mondial de Anduranta
2018 este anul in care Brabham vrea sa castige Cursa de 24 de ore de la Le Mans la clasa LMP1
250.000 de lire sterline vrea sa stranga Brabham prin investitiile fanilor
1 lira sterlina este investitia minima pe care trebuie sa o faca fanii care vor sa sprijine echipa Brabham
David Brabham, fiul triplului campion mondial Jack Brabham, a lansat un proiect de revitalizare a echipei care a purtat numele tatălui său şi care a cucerit două titluri mondiale la constructori.

Proiectul este unul ambiţios şi, în acelaşi timp, inedit şi unic în istoria sporturilor cu motor. Brabham vrea să concureze în Campionatul Mondial de Anduranţă la clasa LMP2 în sezoanele 2015-2017 înainte de a lupta pentru victorie în Cursa de 24 de ore de la Le Mans la clasa LMP1 în sezonul 2018.

În plus, echipa îşi propune ca la un moment dat să revină şi în Formula 1 şi, eventual, să participe şi în competiţia de monoposturi electrice Formula E.

▶ Poveştile Formulei 1: Jack Brabham - singurul pilot care a câştigat titlul cu propria sa echipă

Aspectul unic al echipei este însă forma de finanţare.

David Brabham a lansat un proiect prin care speră să obţină un buget de 250.000 de lire sterline (aproximativ 320.000 de euro) prin investiţiile directe ale fanilor sporturilor cu motor prin intermediul platformei de crowdfunding Indiegogo.

Astfel, orice fan poate investi între 1 lire sterlină (aproximativ 6 lei) şi 10.000 de lire sterline pentru a ajuta Brabham să revină în sporturile cu motor.

"Am visat de mult timp să avem echipa Brabham înapoi pe circuit, să câştige la cel mai înalt nivel şi să continue moştenirea tatălui meu care a început această echipă în anii '60. Având în vedere modelul obişnuit din sporturile cu motor, pentru mine nu este bine pe termen lung să reconstruiesc echipa de la zero. După o analiză serioasă am creat un nou model de finanţare care va aduce fanii mai aproape de curse. Sunt foarte încrezător în puterea colectivă şi văd multe avantaje ale acestui model pentru a ajuta Brabham să câştige din nou, dar într-un mod nou.

Cine ştie la ce ar putea duce asta? Sper să ducă la Formula 1", a declarat David Brabham.

Proiectul lansat de David Brabham vine la numai patru luni după ce Jack Brabham a încetat din viaţă la vârsta de 88 de ani. O echipă cu acelaşi nume a vrut să se înscrie în sezonul 2010 al Formulei 1, însă planurile respective au eşuat ulterior.

Via SkySports

Comentarii (1)

  • Asa da. Sper sa se confirme.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru