Brawn: "Button nu a fost indepartat de la Mercedes GP"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 24.12.2009
Ross Brawn sustine ca Mercedes GP nu l-a indepartat pe Jenson Button de la echipa pentru a-i face loc lui Michael Schumacher in sezonul 2010.

Confirmarea lui Michael Schumacher la Mercedes GP a condus imediat la speculatii ca Jenson Button a fost indepartat de la echipa pentru a-i face loc septuplului campion mondial.

Zvonurile sunt amplificate de declaratiile facute miercuri de Norbert Haug, potrivit caruia a initiat primele discutii cu Schumacher pe tema revenirii in Formula 1 inca de la Marele Premiu din Abu Dhabi din 1 noiembrie.

Chiar daca Button a semnat cu McLaren Mercedes abia pe 18 noiembrie, Ross Brawn sustine ca a discutat pentru prima oara cu Schumacher doar dupa ce noul campion mondial a confirmat despartirea de Mercedes GP.

"Eram in discutii avansate cu Button si am vrut sa le rezolvam inainte de demararea negocierilor cu Schumacher. Nu am vrut sa-l vedem pe Button plecand, dar am putut sa-i inteleg motivele", a declarat seful echipei Mercedes GP pentru postul britanic de radio BBC Radio Five Live.

Brawn a afirmat din nou ca plecarea lui Button nu are nicio legatura cu oferta financiara pe care a primit-o, ci cu faptul ca britanicul vrea sa demonstreze ca merita sa fie campion in lupta directa cu Lewis Hamilton, noul sau coechipier.

"Button vrea sa demonstreze ca poate sa o faca cu o alta echipa si un alt monopost.

Nu cred ca Button a plecat din cauza banilor, pentru ca propunerile noastre au fost foarte bune. Exista sentimentul ca a blocat acest campionat si ca asta nu era corect. Acum il va infrunta pe Hamilton si asta este grozav. Formula 1 este foarte complexa pentru ca diferenta dintre pilot si monopost poate varia. Un pilot de top are nevoie de un monopost echivalent. Este un razboi urias pentru a imbunatati masinile si cred ca Button vrea sa demonstreze ca poate face asta si in alta parte", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • vax
    era buton s-a incheiat, cu un singur titlu,(bun si ala)la fel ca si a lui hamilton, astea au fost rezultate de conjunctura!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru