Brawn: "Extinderea calendarului, dificilă pentru ingineri"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.09.2010
Ross Brawn consideră că inginerii se vor afla sub o presiune suplimentară începând de anul viitor, din cauza extinderii calendarului la 20 de curse.

Sezonul 2011 al Formulei 1 va consemna un număr record de 20 de Mari Premii, fapt ce va îngreuna munca echipelor şi va reduce sensibil timpul liber al inginerilor.

Deşi apreciază un număr mai mare de curse, Ross Brawn, şeful echipei Mercedes GP, a admis că va fi nevoit să apeleze la un sistem de rotaţie pentru ingineri pentru ca aceştia să faţă faţă noilor provocări ale sezonului care se va desfăşura între 13 martie - 27 noiembrie.

"Vrem să avem mai multe curse pentru că este bine pentru Formula 1, dar atingem un nivel critic în privinţa oamenilor capabili să facă faţă. Avem un mic grup de mecanici care lucrează prin rotaţie, pentru că ocazional unii dintre ei vor fi indisponibili".

"Devine din ce în ce mai dificil pentru ingineri, pentru că sunt în strânsă legătură cu piloţii şi cred că va trebui să ne gândim la volumul de muncă de la fabrică şi de la circuit. Toţi oamenii au familii şi dacă ai 20 de curse eşti departe de casă foarte mult timp.

Cred că va trebui să ne gândim la timpul disponibil pentru ingineri când nu sunt prezenţi la circuit".

În încercarea de a uşura munca echipelor, calendarul Formulei 1 include pentru al doilea an consecutiv o pauză de patru săptămâni în luna august, însă pe de altă parte vor exista nu mai puţin de patru ocazii în care cursele se vor desfăşura în săptămâni consecutive.

Până în 2008, echipele utilizau două echipe distincte de mecanici, una pentru circuit şi alta pentru teste, însă cea din urmă a fost desfiinţată după ce testele din timpul sezonului au fost interzise. În plus, angajarea de personal este dificilă în condiţiile restricţionării severe a costurilor impuse dchiar de către echipe.

Via | Reuters

Comentarii (2)

  • Brawn
    Se poate rezolva asta foarte simplu: cate curse in plus vor fi atatea sa se faca la un interval de o saptamana dar in asa fel incat transportul sa nu dureze mult(adica circuitele sa fie la mica distanta). Eu i-as spune sa nu se alarmeze fiindca "volumul de munca" mai crescut va arata care echipa e mai harnica.
    3 3
  • Corneliu
    Sa fiu al naibii, anul asta sunt 19 curse, cum s-a ajuns la numarul magic 20 (adica un 'pit-stop' in India in plus, destul de aproape de Abu Dhabi, care va fi cursa precedenta) au sarit toti in sus...
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru