Brawn neagă blocarea furnizării motoarelor Mercedes pentru Red Bull

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.06.2010
Ross Brawn susţine că a fost interpretat greşit când a afirmat că Mercedes nu ar trebui să furnizeze motoare pentru încă o echipă în sezonul 2011.

Într-un interviu recent acordat publicaţiei italiene Autosprint, Ross Brawn a sugerat celor de la Mercedes să analizeze cu atenţie înainte de a furniza motoare pentru o a patra echipă în sezonul viitor.

Declaraţiile sale au venit în contextul în care rivalii de la Red Bull analizează posibilitatea de a renunţa la motoarele Renault în favoarea unităţilor germane, datorită  puterii superioare a acestora.

Totuşi, Brawn susţine că nu s-a referit în mod explicit la Red Bull, ci la faptul că FIA a recomandat echipelor să se orienteze spre furnizorul independent Cosworth şi nu spre unul dintre constructorii cu echipa prezenţi în competiţie.

"Am fost întrebat de un jurnalist italian dacă Mercedes ar putea face faţă cu patru echipe. I-am răspuns că cei de la Cosworth ar trebui să furnizeze motoare dacă există o echipă fără unităţi, pentru că aşa a fost planul FIA, ca cei de la Cosworth să intre în afacere pentru că, în caz de urgenţă, echipele să nu se bazeze pe constructori.

În traducerea interviului din italiana în engleză cineva a adăugat câteva ceva şi aşa a apărut Red Bull", a explicat şeful echipei Mercedes GP.

Pe de altă parte, Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes, a admis recent în Canada că ar fi foarte dificil pentru constructorul german să ofere motoare pentru încă o echipă.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru