Brawn: "Rosberg are ceva din tinereţea lui Schumacher"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 13.07.2011
Ross Brawn susţine că Nico Rosberg are câteva trăsături de caracter care îi aduc aminte de începutul carierei lui Michael Schumacher.

Nico Rosberg a obţinut în mod constant rezultate mai bune decât coechipierul său Michael Schumacher, în ciuda vastei experienţe pe care o are septuplul campion mondial. Acest lucru a fost observat atât de fani, cât mai ales de şeful Ross Brawn, care i-a urmărit îndeaproape ascensiunea din ultimii doi ani.

Britanicul a fost alături de Schumacher într-o lungă perioadă a carierei şi susţine că unele trăsături de caracter le regăseşte acum în Rosberg.

"Uneori mă simt ca şi cum tânărul Michael Schumacher stă în faţa mea. Îşi face treaba cu o incredibilă intensitate, nu are slăbiciuni emoţionale şi este incredibil de talentat. Poate că situaţia ar fi mai uşoară pentru Schumacher dacă nu ar avea un coechipier atât de puternic. Dar amândoi pot învăţa multe lucruri unul de la celălalt şi fiecare dintre ei se ridică la înălţimea provocării", a declarat Brawn pentru publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Chiar dacă nu agreează ipostaza de a fi învins cu regularitate de Rosberg, Schumacher susţine că este dedicat proiectului de trei ani pe care l-a început la Mercedes GP în sezonul precedent, motiv pentru care va rămâne alături de echipă şi anul viitor.

Un anunţ oficial pe această temă va fi făcut spre finalul sezonului, potrivit declaraţiilor lui Brawn.

"El are un contract pe trei ani cu Mercedes şi suntem mulţumiţi de el. Dar dacă el simte că nu mai vrea să continue, atunci vom discuta despre asta. Nu poţi forţa pe cineva să facă ceva. Dar avem încredere în el, este o parte importantă din echipa noastră şi bineînţeles că vreau să lucrez cu el în 2012. Vom discuta împreună despre asta spre finalul sezonului", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Comentarii (1)

  • Si totusi...
    nu ma convinge Rosberg.Vad ca foarte multi il lauda,dar,sincer,ii lipseste acel CEVA care i-a facut mari pe Senna,Schumi etc.Nu are stofa de mare pilot,ci de pilot secund bun,peste Massa(este mult mai constant decat acesta) dar...atat.Nu il vad mare campion.
    Comparatia intre cei doi mi se pare inutila.
    15 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru