Brawn: "Schumacher poate castiga o cursa in 2009"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 06.08.2009
Ross Brawn crede ca Michael Schumacher este capabil sa obtina cel putin o victorie in sezonul 2009, in cazul in care monopostul Ferrari va fi suficient de competitiv.

Potentialele rezultate pe care le poate obtine Michael Schumacher la revenirea in Formula 1 dupa o absenta de trei ani continua sa fie unul dintre principalele subiecte de discutie in Marele Circ.

De data aceasta, a venit randul lui Ross Brawn sa isi dezvaluie parerea despre acest subiect. Britanicul crede ca Schumacher este capabil sa castige cel putin o cursa in a doua jumatate a sezonului, cu conditia ca monopostul Ferrari F60 sa fie sufcient de competitiv.

"Sunt convins ca va fi puternic. Inca imi aduc aminte de cursa grozava pe care a facut in Brazilia in 2006. Este evident ca trebuie sa se familiarizeze cu monopostul, dar sunt sigur ca daca nu va castiga una dintre cursele ramase din acest sezon nu va fi vina sa, ci a celor de la Ferrari".

"Pentru el, dupa accidentul teribil al lui Massa, a fost natural sa spuna da, avand in vedere nevoile fostei sale echipe. In opinia mea mai este un factor demn de luat in considerare: faptul ca asta se intampla pentru un timp limitat. Michael reveni cu determinarea si seriozitatea obisnuite, dar mai presus de asta cu intentia de a se distra.

Personal, admit ca sunt incantat si ca abia astept sa il vad la lucru", a explicat seful echipei Brawn GP in cadrul unui interviu acordat publicatiei Gazzetta dello Sport.

Schumacher nu va avea posibilitatea de a testa monopostul F60 inainte de Marele Premiu al Europei, intrucat testele din timpul sezonului sunt interzise. Brawn crede ca germanul va avea cele mai multe probleme cu adaptarea la pneurile slick, care nu au mai fost utilizate in Formula 1 din 1998.

"Formula 1 nu s-a schimbat mult in termeni de pilotaj. Cea mai mare problema pentru Michael este reprezentata de pneurile slick. Dar asta nu este un dezavantaj pentru ca pneurile slick determina un comportament predictibil din partea monopostului. Este adevarat ca nu stie Valencia, dar simulatorul il va ajuta", a incheiat Brawn.

Via | Autosport

Taguri: Brawn, Schumacher

Comentarii (6)

  • inca
    Sunt multi piloti in formula 1 capabili sa castige o cursa daca au masina competitiva, nu numai MS.
    Si eu abia astept sa-l vad pe MS la treaba desi cred ca o sa fie hilar.
    Parerea mea.
    0 0
  • schumacher
    MS un produs expirat. S-a retras in plina glorie si e pacat ca imaginea lui va avea de suferit. Mosule ce tanar esti. Ve-ti vedea ca va renunta sa revina.
    0 0
  • lol
    teoretic Schumi poate castiga cele 7 curse ramase si sa devina campion cu conditia ca button sa nu mai ia nici un punct.......let's dream about that :P
    0 0
  • de dragul vremurilor bune..:)
    M-as bucura sa vad un campion evoluand pe circuit.Nu ma intereseaza daca iese sau nu primul.Pentru F1 ar fi un castig,din toate punctele de vedere.Profanii pot desigur sa aiba pareri diferite.Evident aparitia lui genereaza ceva deranj pe ici pe colo,insa cui ii pasa:)..
    0 0
  • schumy
    sunt sigur ca schumacher va avea un cuvant de spus in cursele ce urmeaza. la cum il stiu, cand este motivat zboara pe circuit....!!! va amintiti ultima sa cursa si cu acea pana , dak mai erau 10 tururi urca cel putin pe locul 2, cursa de la hungaroring '98... ???
    0 0
  • Nu trunchiati ce a spus Brawn
    " cu conditia ca Ferrari sa fie competitiv". As mai adauga si cu conditia sa se readapteze rapid, pentru ca nu prea are destul timp. Dar dintre toti pilotii, la Schumacher m-as astepta cel mai degraba sa reintre rapid in forma. O speranta ca Ferrari sa devina competitiv ne ramine, pentru ca Schumacher este si un pilot de teste foarte bun. Numai ca asta nu se face peste noapte. Trebuie ca Felipe sa ramina destul pe bara. Dca Schumacher ar fi fost pilot de teste la Ferrari pe perioada pauzei acum ar fi fost mult mai usor pentru el. Oricum, vom vedea.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru