Brawn: "Setările monopostului, crucial din cauza noilor pneuri Pirelli"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.05.2012
Ross Brawn consideră că setările alese pentru monopost au căpătat o influenţă mai mare în acest sezon din cauza comportamentului noilor pneuri Pirelli.

Noul sezon al Formulei 1 s-a dovedit a fi impredictibil după ce patru piloţi de la echipe diferite au obţinut victorii în primele patru curse.

Una dintre explicaţii este că noile pneuri oferite de Pirelli funcţionează în mod diferit pentru echipe în funcţie de caracteristicile acestora şi de condiţiile ambientale, ceea ce a condus la o creştere a importanţei setărilor monoposturilor.

Aceasta este opinia lui Ross Brawn, şeful Mercedes, care îşi justifică afirmaţia şi prin faptul că setările monoposturilor nu pot fi schimbate intre calificări şi cursa.

"Nu putem schimba setările intre calificările de sâmbătă şi cursa de duminică. Iar calificările şi cursa reprezintă provocări diferite, în special cu pneurile din acest sezon. Una este să faci monopostul rapid pe un tur şi alta să îl faci rapid şi constant pe parcursul a 70 de tururi. Cine poate anticipa care vor fi solicitările pentru cursă şi ajunge la un compromis ar trebui să aibă un avantaj decisiv în cursă, poate în detrimentul poziţiei de start.

Dar nu este uşor să anticipezi ce se întâmpla duminică", a declarat britanicul pentru publicaţia braziliană O Estado de S.Paulo.

Via | GMM

Taguri: Brawn, Mercedes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru