Brawn şi Briatore, două soluţii inoportune pentru Ferrari

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 16.09.2011
Ferrari a exclus posibilitatea de a-l aduce înapoi la echipă pe Ross Brawn, în timp ce Flavio Briatore a negat zvonurile privind o potenţială înţelegere cu Scuderia.

Presa internaţională a lansat mai multe ipoteze cu privire la schimbările pe care ar trebui să le facă Ferrari pentru a reveni în lupta pentru titlul mondial, iar înlocuirea şefului Stefano Domenicali cu Ross Brawn sau Flavio Briatore se numără printre cele mai vehiculate soluţii.

Nu de aceeaşi părere este însă şi preşedintele Luca di Montezemolo, care consideră că perioada dificilă pe care o traversează britanicul la Mercedes GP este un indiciu că nu poate face minuni.

"A fost propusă angajarea lui Ross Brawn, dar cu siguranţă putem vedea cât de greu i-a fost la Mercedes. Am ales calea stabilităţii şi nu-mi pare rău, pentru că suntem întotdeauna printre protagonişti", a declarat italianul pentru publicaţia Corriere della Sera.

Între timp, Briatore a exclus o revenire în Formula 1 la Ferrari, în ciuda speculaţiilor venite din partea presei internaţionale. "Nu intenţionez să mă întorc în Formula 1 ca manager de echipă. Italia este patria zvonurilor şi de aceea sunt adus întotdeauna în legătură cu Ferrari, dar nu are niciun sens", a precizat el.

De altfel, Montezemolo insistă că Ferrari nu are nicio problemă cu conducerea tehnică şi explică regresul Scuderiei din ultimii ani prin prisma interzicerii testelor în timpul sezonului şi a "îngheţării" dezvoltării motoarelor.

"Interzicerea testelor ne-a penalizat foarte mult , deoarece cultura noastră este mecanică, spre deosebire de cultura aerodinamică a britanicilor.

Iar regulamentul este prea restrictiv în privinţa motoarelor, cu mecanici frustraţi că nu au posibilitatea de a mări numărul de cai putere", a mai precizat Montezemolo.

Via | GMM

Comentarii (2)

  • Nimeni nu face Pizza mai buna ca Dominicali din Ferrari....toata lumea stie ca Dominicalli trebuie dat afara..si facuta o ordine acolo..pana atunci 0 performanta...
    6 3
  • mobius
    flexibilitate
    Ma intreb de ce, daca se cere aerodinamica ne cramponam de faptul acesta si de ce nu mergem in directia ceruta. Daca sunt oameni care nu sunt in stare sa mantina pasul cu cerintele de ce insistam sa-i mentinem, doar pentru faptul ca noi nu suntem de acord cu mersul regulamentului. Deschiderea spre nou, dar mai ales flexibilitatea de a te adapta la noile cerinte, este cheia succesului si se pare ca de fapt, Di Montezemolo ar trebui sa priceapa acest lucru. Pacat pentru Ferrari, dar mai ales pentru Fernando, care a ales sa-si uzeze resursele de sponsorizare si mai ales talentul, pe o perioada ce il va exclude in viitor din top, la o echipa care, este adevarat are trecut, dar actualmente se dovedeste a avea tendinte de loc novatoare.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru