Brawn susţine că nu se mai implică în strategia echipei Mercedes

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 11.06.2012
Ross Brawn susţine că strategiile de cursă ale echipei Mercedes sunt stabilite de James Vowles, şeful germanilor având doar rolul de consultant.

Ross Brawn a făcut parte din celebra tripletă de la Ferrari din anii 2000 alături de Michael Schumacher şi Jean Todt, fiind responsabil cu stabilirea strategiilor de cursă.

La Mercedes AMG, britanicul are mai multe atribuţii prin prisma rolului de şef de echipă, motiv pentru care nu mai poate aloca timp strategiilor. Astfel, Brawn susţine că are un rol minor în stabilirea strategiilor pentru Marile Premii, întrucât echipa are un angajat special pentru această funcţie: britanicul James Vowles în vârstă de 32 de ani.

"Avem un băiat foarte bun pentru strategii, dar îmi prezintă ideile pentru a auzi ce cred despre ele. Uneori, datorită experienţei mele, sunt capabil să ofer un punct de vedere diferit, dar James este foarte bun, iar eu trebuie să intervin foarte rar", a precizat pentru pentru postul de televiziune MTV3.

Pe de altă parte, Brawn a negat unele speculaţii apărute în presa internaţională potrivit cărora Mercedes îl sabotează din interior pe Michael Schumacher, o ipoteză apărută în urma numeroase defecţiuni tehnice suferite de german în primele şapte curse ale anului.

"Când eram la Ferrari era exact invers: se spună că îl favorizam pe Schumacher şi că îi ofeream coechipierului său mai puţin.

Evident, nu are niciun sens. O echipă încearcă întotdeauna să ofere ambilor piloţi acelaşi lucru, apoi totul depinde de soarta", a mai precizat el.

Via | Motorsport | Motorsport

Comentarii (3)

  • rastafan2
    Eu zic ca se pregateste plecarea lui Brawn si Schumacher pachet la Ferrari.
    5 3
  • mobius
    Nici eu nu cred ca echipa l-ar putea sabota pe Schumacher, nu ar avea nici un sens. Cred insa ca Mercedes, la fel ca si Ferrari, nu are un om suficient de capabil in stabilirea strategiilor.
    9 0
  • rastafan2
    Cenzurati comentarii aiurea. In curand veti ramane fara vizitatori. HALAL...
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru