Briatore: "Alonso este în aceeaşi clasă cu Senna, Prost şi Schumacher"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 02.08.2011
Flavio Briatore considera ca Fernando Alonso are potenţialul de a deveni cel mai bun pilot din istoria Formulei 1 prin câştigarea unui număr record de titluri mondiale.

Fernando Alonso este considerat unul dintre cei mai buni piloţi din actualul pluton al Formulei 1, însă Flavio Briatore, fostul său şef de le Renault, crede că spaniolul are un potenţial şi mai ridicat.

Italianul susţine că Alonso merita să fie cel mai bun pilot din istoria competiţiei şi îl pune pe acesta într-o ligă selecta formată din Ayrton Senna, Alain Prost şi Michael Schumacher.

"Cred că Alonso poate câştiga titlul la Ferrari. Alonso merita să fie cel mai bun pilot din istorie. A decis să rămână la Ferrari până la finalul carierei şi sper să câştige mai multe titluri decât Michael Schumacher. Dacă ar fi avut acel monopost (n.r - RB7 al echipei Red Bull), Alonso ar câştiga cu un avantaj uriaş. Este unul dintre puţinii piloţi mari precum Senna, Prost şi Schumacher", a declarat Briatore.

Pentru a egala recordul lui Schumacher, Alonso ar trebui să mai câştige cinci titluri mondiale, obiectiv dificil de realizat în condiţiile în care spaniolul a ajuns deja la 30 de ani, iar valorea rivailor săi este aproapiata.

Cu toate acestea, Briatore crede că, prin modul în care gestionează rezultatele mai puţin bune, Alonso este cu o clasă peste Schumacher.

"Sunt doi piloţi totaldiferiti. Fernando este puţin mai bun, pentru că atunci când Schumacher devine deprimat cedează, în timp ce Fernando îşi îmbunătăţeşte concentrarea într-o situaţie similară", a mai precizat el.

Via | GMM

Comentarii (11)

  • ?
    Cred ca ii va fi imposibil cu Vettel si Hamilton in competitie,care sunt mai rapizi ca el.Parerea mea.
    25 15
  • @marius_kji
    Cu Hamilton poate...Vettel mai putin chiar deloc.
    7 28
  • cosmin
    daca ar fi un duel alonso ham pt titlu ham ar pierde pt ca ia unele decizi total aiurea risca prea mult si pierde puncte pretioase
    22 5
  • hooters davidenko
    Realitatea "tv" imi da dreptate si tie mai putin chiar deloc.
    3 5
  • Alonso
    Poate ca Vettel si Hamilton sunt mai rapizi decat Alonso, dar acesta din urma este cel mai cerebral, stie sa ia decizii bune in situatii limite, nu pot afirma acelasi lucru si despre ceilalti doi piloti.
    17 2
  • orice s-ar spune titlurile mondiale sunt castigate de cei care au masina cea mai rapida (cu putine exceptii)
    7 0
  • @marius_kji
    Pt Specialistul de marius_kji sa vazut ce bun a fost Vettel in Germania....Hamilton si Alonso sunt peste Vettel punct....dar u esti un fan de-al lui Vettel de sezon...care vei renunta sa tii cu el dupa ce nu va mai avea cea mai buna masina dp circuit
    13 3
  • @
    alonso este cerebral din cauza varstei si are cu mult peste ham si vettel dar cei doi inca se maturizeaza si au un potential mult mai mare decat are sau a avut alonso...

    vettel si ham sunt amandoi piloti extraordinari care au demonstrat ca au multe de aratat....sunt 2 piloti care promit cum si alonso inca mai are potential sa castige ceva titluri daca are masina care sa il ajute...cum de altfel marea majoritate dintre pilotii din marele circ ar putea sa castige un titlu mondial vezi cel mai bun exemplu : button.
    5 3
  • mobius
    bafta Alonso
    Alonso a pierdut doua titluri mondiale in 2007 si 2010, ambele din cauza echipelor pentru care a concurat. La McLaren echipa l-a blocat in mod voit, la Ferrari cauza a fost lipsa de orientare a sefilor. Ceeace spune Briatore despre Alonso este foarte adevarat si se bazeaza si pe faptul ca Ferrari va trebui sa iasa urgent (daca tine la prestigiul sau), din conul de umbra in care se afla, aducand pe grila o masina si o echipa tehnica competitiva. Alonso mai are chiar si in acest sezon sanse la titlu, dar vom vedea ce se va intampla practic. Daca el spera inseamna ca putem avea incredere, in foarte putine cazuri se inseala (si nu atunci cand este vorba despre el). La Hungaroring a spus ca va castiga McLaren.
    11 1
  • HOOTERS
    DE LA ATATA SUFERINTA VORBESTI AIUREA.VEZI CA MAI URMEAZA CATIVA ANI DE SUFERINTA.SANATATE
    2 6
  • @Briatore
    Briatore isi apara protejatul si incearca sa-l imbarbateze, un gest frumos pana la urma. Din pacate pentru Vettel si Alonso, amandoi si-au inceput cariera la echipe mai slab cotate si au trebuit sa invete, sa cistige experienta dar mai ales s-o ia de jos, comparativ cu Hamilton care si-a inceput cariera la o echipa foarte puternica. Ma refer la perioada F1 evident. In timp ce Vettel si Alonso lucrau din greu sa castige experienta concurand cu masini slabe, Hamilton se bucura de aportul unui monopost mult peste nivelul experientei lui. Iar daca vrem sa stim care sunt cei mai rapizi piloti, le dam o bicicleta. Nu cred nici ca Vettel este mai incel ca Hamilton, nici ca Vettel este mai incet ca Alonso dar nici ca Alonso este mai rapid ca Hamilton. Pur si simplu sunt rapizi, singura diferenta este data de masina. Ceea ce mi se pare corect pentru ca sunt si concureaza pe masini de Formula 1 si nu alearga in paralel, la proba maraton.

    Despre cum va evolua restul sezonului, eh aici este o mare necunoscuta. In Spa o sa vedem daca diferenta s-a estompat sau cei de la Red Bull au reusit sa recupereze distanta pierduta. 4 saptamani inseamna mult pentru ingineri si chiar daca fabricile sunt in pauza sunt sigur ca vor lucra de acasa foarte aprig :P
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru