Briatore: "Alonso va câştiga titlul în 2012!"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 31.01.2012
Flavio Briatore consideră că Fernando Alonso va cuceri titlul mondial în sezonul 2012, deşi anticipează că Ferrari va avea un monopost mai lent decât rivalii de la Red Bull.

Fernando Alonso rămâne pilotul favorit al lui Flavio Briatore chiar şi după retragerea forţată a italianului din lumea Formulei 1 ca urmare a celebrului scandal Crashgate din a doua jumătate a anului 2009.

Fostul şef al echipelor Benetton şi Renault anticipează că spaniolul îşi va trece în cont al treilea titlu mondial în accest an, chiar dacă Red Bull îşi va păstra supremaţia în privinţa celor mai rapide monoposturi.

"Red Bull Racing are un avantaj şi a muncit din greu în ultimele două luni. Îi văd pe cei de la Ferrari la două sau trei zecimi de secundă în spatele Red Bull. Dacă va fi aşa, atunci Alonso poate câştiga campionatul", a declarat el pentru un post de radio din Italia.

De asemenea, Briatore consideră că Alonso are dreptul de a fi pilotul numărul 1 al Scuderiei Ferrari şi insistă că o echipă care vrea să câştige titlul trebuie să adopte o strategie prin care să sprijine unul dintre piloţi.

"Sezonul trecut a fost dezamăgitor, dar Felipe Massa a revenit după un accident şi întotdeauna s-a descurcat bine.

Totuşi, al doilea pilot trebuie să fie în armonie cu Alonso şi echipă pentru a putea contribui. Titlul mondial este câştigat de un singur pilot, iar echipa trebuie să se concentreze pe unul singur", a mai precizat el.

Via | AutoHebdo

Comentarii (8)

  • mobius
    vom vedea
    Nu prea mai am incredere in declaratiile Ferrari, mai ales in cele ce vin din partea lui Domenicali, sper insa ca predictiile lui Briatore sa se adevereasca, este unul dintre cei care cunosc foarte bine fenomenul F1 si a fost unul dintre cei mai buni tehnicieni ai competitiei. Sper sa revina.
    23 6
  • mavricu
    pentru alonso campionatul are trei parti: prima in care cu surle si trambite i se anunta castigarea campionatului. A doua mai pe la jumate cand inca mai spera si ii tot da cu sansele matematice. Ultima in care se duc si sansele matematice si asteapta iar inceputul campionatului urmator ... cand pare ca are sanse la titlu. Pam pam.
    15 21
  • @mavricu
    CRed ca atunci cand a spus ca mai are sanse la titlu, a avut dreptate (in 2010 a fost foarte aproape cu toate ca la jumatatea sezonului nimeni nu credea ca o sa fie posibil) i
    16 1
  • Da, in 2012 o sa ia titlul de campion mondial la tetris.
    8 9
  • da??????
    Doar daka italianul asta ratat mai face o magarie de`a lui! Asa cum s/a intamplat si in 2005/06 cand l-a scos campion pe bufonul asta!
    De ce doamne iarta-ma nu incearca ..... darts???
    Alonso - campion : doar daca se bate cu masina de F1 in F2!!!!!!!
    10 13
  • alonso
    sper sa nu....castige.
    6 7
  • @ campion 2012
    RedBull este in forma, Vettel e foarte tanar si in continuare in mare foame de victorii deci, sanse foarte mari sa-l ia si pe al treilea. Indiferent cine-l ia, sa-l ia pe merit si in ultima etapa.
    7 2
  • @ campion 2012
    RedBull este in forma, Vettel e foarte tanar si in continuare in mare foame de victorii deci, sanse foarte mari sa-l ia si pe al treilea. Indiferent cine-l ia, sa-l ia pe merit si in ultima etapa.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru