Briatore: "Am demisionat pentru a salva echipa"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.09.2009
Flavio Briatore sustine ca a demonsionat din functia de manager pentru a salva echipa Renault de la o pedeapsa aspra din partea FIA in scandalul legat de Marele Premiu al statului Singapore din 2008.

Renault a confirmat miercuri ca Flavio Briatore, managerul francezilor, si Pat Symonds, directorul departamentului de inginerie, au parasit echipa in urma scandalului in care au fost implicati de Nelson Piquet Jr. in legatura cu prima cursa pe timp de noapte din istoria Formulei 1.

Francezii nu au mentionat daca cei doi oficiali au fost concediati sau daca si-au dat singuri demisia, insa Briatore sustine ca a parasit de buna voie Renault pentru a salva echipa. "Am incercat doar sa salvez echipa. Este datoria mea. De aceea sunt terminat", au fost primele declaratii ale lui Briatore facute dupa anuntul de miercuri al fostei sale echipe.

Plecarea italianului nu va avea insa niciun efect asupra reunirii Consiliului Mondial al FIA de pe 21 septembrie, cand FIA va da un verdict in acest caz.

CRASHGATE: Citeste aici toate articolele legate de scandalul in care este implicata echipa Renault dupa accidentul lui Nelson Piquet Jr. din Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008.

Via | Daily Mail

Comentarii (2)

  • BAU BAU
    Chair si cu plecarea celor doi Renault risca eliminarea din acest an din F1 si mai mult taierea tuturor punctelor acumulate de Renault din sezonul precedent si acesta, urmatorul punct pe agenta FIA MP al Braziliei tot din 2008 Glock vs. Hamilton
    0 0
  • marian06
    Sincer nu cred ca FIA ii vor elimina pe Renault din F1-nu si-ar permite asa ceva. Nu ar fi prima echipa care ar fi apelat la stfel de stategii ( e drept a pus in pericol viata unui om - cel putin). Cred ca vor fi suspendati Briatore si Symonds pe o periaoada nedeterminata din F1, descalificarea din cursa de anul trecut de la Singapore (desi nu imi aduc aminte a se fi luat pana acum o decizie in acest mod dupa o perioada atat de lunga si care nu va avea influente majore asupra clasamentului general 2008) ceva amenda echipei si maxim interzicerea participarii la ultimele etape din acest an.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru