Briatore ar putea cumpara echipa Renault

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 28.05.2009
Flavio Briatore ar putea deveni proprietarul echipei Renault, intrucat constructorul francez intentioneaza sa se retraga din Formula 1, potrivit unor informatii din presa internationala.

Renault este una dintre cele cinci echipe care au amenintat ca se vor retrage din Formula 1 la finalul acestui sezon, in cazul in care FIA nu va modifica regulamentul tehnic pentru 2010.

Desi FIA este pe punctul de a ajunge la un compromis cu echipele, Max Mosley a dezvaluit ca unul sau doi constructori se vor retrage din competitie chiar si in aceste conditii, din cauza crizei economice.

Initial, s-a speculat ca echipele in cauza sunt Toyota si BMW-Sauber, insa publicatia italiana Autosprint sustine ca Renault este decisa sa paraseasca competitia la finalul acestui an. Printre motivele unei astfel de decizii se numara rezultatele modeste din ultimii 3 ani, scaderea dramatica a vanzarilor auto, retragerea sponsorului ING si potentiala plecare a lui Fernando Alonso la Ferrari.

Cu toate acestea, chiar si in acest caz team-ul cu sediul la Enstone ar putea ramane in Formula 1, intrucat Flavio Briatore ar putea cumpara echipa, redevenind astfel proprietarul propriei sale echipe. Sursa citata merge insa si mai departe cu speculatiile, afirmand ca Renault ar putea sa furnizeze in continuare motoare chiar si in eventualitatea retragerii din F1.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • :)
    cool.. o sa se cheme Briatore GP :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru