Briatore exclude revenirea în Formula 1 şi susţine că nu a fost implicat în Crashgate

de Daniel Popescu
Luni, 29.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Flavio Briatore a exclus posibilitatea de a reveni în Formula 1 din caza conditiillor economice dificile şi insistă că nu a fost implicat în celebrul scandal Crashgate din sezonul 2008.

Flavio Briatore a fost exclus pe viaţă din Formula 1 după ce a fost considerat vinovat de implicare în scandalul Crashgate de la Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008, în care Nelson Piquet Jr. a produs un accident deliberat pentru a favoriza victoria coechipierului Fernando Alonso.

La vremea respectivă, pilotul brazilian a făcut aceste dezvăluiri după ce a fost concediat de Renault la jumătatea sezonului 2009. Fostul şef al echipei Renault a făcut apel la această decizie şi a obţinut reducerea pedepsei, iar acum afirmă că a primit un document oficial prin care este considerat nevinovat.

"Nu a existat nicio dovadă că am fost implicat în Singapore, de aceea am câştigat în justiţie. Nu mai am nimic de adăugat. Dacă ceea ce au spus oamenii despre Singapore ar fi fost adevărat, atunci de ce l-aş fi concediat pe Piquet la jumătatea sezonului următor? De ce să-mi asum un asemenea risc? De ce nu i-aş fi reînnoit contractul când ar fi fost cu 30-40% mai ieftin şi nu aş mai fi avut probleme dacă asta ar fi fost real? Îl aveam pe Alonso, iar pentru mine al doilea pilot nu era important", a declarat el în cadrul unui amplu interviu acordat publicaţiei F1 Racing.

Urmareste Automarket
În plus, Briatore a exclus posibilitatea de a reveni în Formula 1 din cauza bugetului semnificativ de care are nevoie o echipă, chiar dacă legal poate fi din nou şeful unei echipe.

"Am fost în Formula 1 timp de 20 de ani, am câştigat şapte titluri cu două echipe diferite, am descoperit doua staruri după Ayrton Senna: Michael Schumacher şi Alonso.

Ştiu tot ce se întâmplă şi ştiu că nu are niciun sens din punct de vedere financiar să ai o echipă. Aşa că nu există niciun motiv pentru care să mă întorc în Formula 1", a adăugat el.

Via ESPNF1, ESPNF1

Comentarii (3)

  • ce atat scandal se face pe singapore 2008? prea mult can-can.
    14 2
  • Fiind un fan Ferrari mi l-as fi dorit sa conduca teamul calutului cabrat in detrimentul lui Domenicali ,care in opinia mea poarta o ''palarie '' prea mare pt capul lui, venindui mai tot timpul pe ochi.
    13 4
  • ... si eu am fost campion mondial F1 in 2014

    "Nu a existat nicio dovadă că am fost implicat în Singapore"

    nu a existat la dosar. Asta nu inseamna ca nu ai fost implicat. Inseamna doar ca nu ai putut fi condamnat. Hotul neprins "e" negustor cinstit...

    "pentru mine al doilea pilot nu era important"

    Atunci da cu el in zid!

    "nu există niciun motiv pentru care să mă întorc în Formula 1"

    Excelent. E bine ca F1 reuseste sa nu atraga oameni ca tine.

    "am descoperit doua staruri după Ayrton Senna: Michael Schumacher şi Alonso"

    NU tu l-ai descoperit de Schumacher. L-ai luat de la Eddie. Nici macar Eddie nu l-a descoperit, pentru ca a acceptat cu greu sa-i permita sa piloteze de mare nevoie. Managerul lui Schumy a facut totul in culise iar Schumy pe pista. Descoperit inseamna sa aduci in scena un pilot in care ai mare incredere si sa te zbati sa-i convngi pe toti sa-i dea o sansa pilotului sa arate ce poate. Eddie a zis doar, bleah, hai fie o cursa.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru