Briatore il acuza pe Piquet Jr. de santaj

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.09.2009
Flavio Briatore sustine ca acuzatiile formulate de Nelson Piquet Jr. referitoare la Marele Premiu al statului Singapore din 2008 sunt minciuni sfruntate care reprezinta un santaj la adresa sa.

Nelson Piquet Jr. i-a acuzat pe Flavio Briatore si Pat Symonds ca i-au cerut sa provoace in mod deliberat un accident la Marele Premiu al statului Singapore din sezonul precedent, pentru a favoriza victoria coechipierului sau Fernando Alonso.

Informatiile au fost insa negate vehement de Flavio Briatore, potrivit unei scrisori realizate de italian pentru Nelson Piquet Senior care a intrat in posesia publicatiei Autosport. Astfel, Briatore sustine ca Piquet Jr. a incercat sa il santajeze pentru a putea ramane la Renault pana la finalul acestui sezon.

"Am fost socat sa aflu ca tu (n.r - Nelson Piquet Senior) ameninti sa faci aceasta controversa la FIA ca o modalitate de presiune pentru a obtine de la Renault, in schimbul tacerii tale, o continuare a contractului cu Nelsinho dupa Marele Premiu al Ungariei, in ciuda optiunii de a termina contractul care a fost agreat la inceputul cursei de la Nurburgring", a scris Briatore in scrisoarea adresata tatalui lui Piquet Jr.

"Iti poti imagina cu usurinta ca nu pot accepta contraversa ca renault, eu insumi si fiul tau am intrat intr-un anumit gen de conspiratie care nu numai ca ar avea un impact asupra rezultatului competitiei, dar ar reprezenta un risc de siguranta pentru toti concurentii doar pentru ca Fernando Alonso sa obtina un avantaj".

"Sunt furios ca tu poti crede ca el, fara sa mentionez numele fiului tau sau al altor oameni din cadrul Renault, as fi putut lua parte la o astfel de strategie care poate constitui o ofensa criminala. In al doilea rand, sunt obligat sa consider ca amenintarea ta reprezinta fara nicio indoiala o incercare de santaj impotriva Renault F1 Team si a mea pentru a stoarce un avantaj nelegitim".

Renault a refuzat sa comenteze oficial accidentul de la Singapore, insa FIA a convocat o adunare extraordinara a Consiliului Mondial pentru ziua de 21 septembrie. In cazul in care va fi gasita vinovata, Renault risca sa fie exclusa din Formula 1.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • @admin
    Cred ca ar fi f bine pentru acest concurs sa pastram totusi ordinea de aparitie a stirilor pe site-urile de specialitate. Multumesc!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru