Briatore: "Nu vrem sa ne despartim de FIA"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 14.05.2009
Flavio Briatore sustine ca echipele nu vor sa paraseasca Formula 1, insa crede ca FIA ar trebui sa fie un simplu arbitru si nu organismul care stabileste regulile.

Ferrari, Toyota, Renault, Red Bull si Toro Rosso au avertizat ca se vor retrage din Formula 1 in cazul in care FIA nu va modifica regulamentul Formulei 1.

Decizia echipelor ar fi similara cu ruperea relatiilor cu Federatia Internationala de Automobilism (FIA), organismul care guverneaza cea mai importanta competitie a sporturilor cu motor.

Cu toate acestea, Flavio Briatore, seful Renault, sustine ca echipele nu vor sa renunte la parteneriatul FIA, insa solicita ca forul mondial sa joace doar un rol de arbitru intre echipe.

"Noi, Ferrari si ceilalti nu avem nicio intentie sa ne despartaim de FIA. Vrem sa fim acolo, sa participam, sa aparam viitorul. ii propunem conditii logice lui Mosley. Vreau sa fie clar ca echipele reprezinta Formula 1 si ca forul mondial ar trebui sa fie pur si simplu un arbitru. Noi ar trebui sa scriem regulile, nu sa fie impuse de Mosley fara sa vorbeasca cu nimeni", a declarat Briatore pentru publicatia italiana Gazzetta dello Sport.

Sursa citata a dezvaluit miercuri ca cei cinci constructori din Formula 1 doresc sa puna bazele unui campionat separat in cazul in care FIA nu va accepta modificarea regulamentului, insa Briatore sustine ca echipele vor sa evite o astfel de solutie.

"Este o ipoteza pe care toata lumea vrea sa o evite. Traim momente dificile si toata lumea trebuie sa gaseasca o solutie in privinta costurilor", a mai precizat italianul.

Via | EuroSport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru