Briatore: "Renault nu a gresit cu nimic"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 12.09.2009
Flavio Briatore sustine ca Renault nu a gresit cu nimic in privinta scandalului legat de Marele Premiu al statului Singapore din 2008, insa a evitat sa comenteze acuzatiile formulate de Nelson Piquet Jr.

Flavio Briatore a rupt tacerea pentru prima oara de la izbucnirea celui mai nou scandal din Formula 1. In cadrul unui amplu interviu acordat publicatiei britanice Autosport, italianul a evitat sa raspunda direct la cele mai delicate intrebari ale reporterului si a repetat de cel putin 3 ori ca este sigur ca Renault va castiga procesul intentat impotriva lui Nelson Piquet Jr.

Briatore a dat insa semne de nervozitate la ultima intrebare din cadrul interviului, cand reporterul l-a intrebat daca cineva incearca sa-l discrediteze.

"Stiti ceva? Indiferent ce se intampla, daca cineva incalca regulamentul, inseamna ca incalca regulamentul", a raspuns el. "Daca cineva iti spune sa jefuiesti o banca tu decizi daca o jefuiesti sau nu. Nu simt niciun fel de responsabilitate si nu simtim ca am gresit cu ceva. In cazul lui Piquet Jr. mergem in fata Consiliului Mondial. Dar l-am dat deja in judecata pe Piquet pentru ca avem suficienta incredere ca vom avea succes, eu si echipa".

Declaratia lui Briatore referitoare la jaful unei banci poate fi interpretata ca o aluzie la ceea ce s-a intamplat anul trecut in Singapore.

Italianul ar putea astfel sa sugereze ca i-a spus lui Piquet Jr. sa comita un accident, considerand ca brazilianul ar fi singurul responsabil in cazul in care ar indeplini sarcina trasata de seful sau.

BRIATORE NU COMENTEAZA ACUZATIILE LUI PIQUET

Punctul cheie al intregii investigatii initiate de FIA pare sa fie in acest moment intalnirea dintre Piquet Jr, Briatore si Pat Symonds dinaintea cursei, in cadrul careia, potrivit afirmatiilor facute de fostul pilot, directorul departamentului de inginerie i-a aratat unde sa comita accidentul pentru a favoriza victoria lui Fernando Alonso. Briatore a precizat ca a realizat deja o declaratie scrisa pentru FIA in legatura cu ceea ce s-a intamplat in Singapore si a refuzat sa raspunda la intrebarile legate de acest subiect, in ciuda insistentelor reporterului.

BRIATORE: "ALONSO A CASTIGAT DATORITA LUI MASSA"

In plus, oficialul Renault sustine ca accidentul lui Piquet Jr. nu are nicio legatura cu victoria lui Alonso. "Fernando a castigat cursa doar pentru ca Massa a avut o problema (n.r - la realimentarea cu combustibil). Si Kubica a avut o problema.

Au fost 6 sau 7 probleme. Cred ca Barrichello s-a oprit in acelasi loc ca Piquet. Cum este posibil ca in turul 14, cu 40 de tururi inainte de final, sa determini cine castiga cursa? A mai fost un pitstop, un alt safety car. Cum este posibil sa stii in turul 14 ce se va intampla?", a precizat el.

ALONSO A NEGOCIAT CU FERRARI IN 2008!

Referindu-se la motivul pentru care Piquet Jr. a fost pastrat la Renault pentru sezonul 2009, Briatore a dezvaluit indirect ca Fernando Alonso a negociat cu Ferrari la finalul sezonului trecut. "Daca ne uitam la primul sau an, a terminat pe locul 2 in Germania si a mers bine in primul sau sezon. Dar am stiut numai in Brazilia (n.r - ultima cursa a sezonului) ca Alonso era pregatit pentru noi pentru ca era inca in negocieri cu Ferrari si altii. M-am gandit sa il pun pe Romain Grosjean in monopost, dar am crezut ca este prea tanar. Asta nu este un secret", a mai declarat italianul.

Consiliul Mondial al FIA va lua o decizie in privinta scandalului Renault in cadrul unei sedinte extraordinare programate pentru 21 septembrie.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Problemele lui Massa si Robert....
    au fost provocate tot de Piquet la indemnul sefiilor de la Renault.
    Fara sa fie vazut s-a dus si i-a intepenit furtunul de alimentare lui Massa
    Asta o s-o aflam sapt viitoare..... la OTV.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru