Briatore si Symonds nu pot fi suspendati din F1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.09.2009
Consiliul Mondial al FIA nu ii poate suspenda pe Flavio Briatore si Pat Symonds din activitatea sportiva, intrucat nu mai sunt angajati ai echipei Renault.

Consiliul Mondial al FIA se afla in fata unei dileme majore inaintea intrunirii programata pentru 21 septembrie cand va judeca acuzatiile lansate de Nelson Piquet Jr. la adresa Renault in privinta evenimentelor de la Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008.

Chiar daca vor demonstra ca Flavio Briatore si Pat Symonds i-au cerut lui Piquet Jr. sa provoace un accident deliberat, membrii consiliului nu vor fi capabili sa dicteze nicio pedeapsa impotriva lor. Motivul este legat de faptul ca Briatore si Symonds nu mai sunt angajati ai echipei Renault, iar Codul Sportiv International al FIA nu permite sanctiuni in acest caz.

In plus, cei doi fosti oficiali nici nu vor participa la audierile Consiliului Mondial al FIA din 21 septembrie, intrucat nu mai fac parte din echipa. Pe de alta parte, Symonds a primit imunitate din partea FIA pentru a spune adevarul in acest caz, la fel ca si Piquet Jr.

Pentru a evita repetarea unor astfel de situatii, Consiliul Mondial al FIA va analiza luni posibilitatea de a modifica actuala legislatie, pentru ca sefii de echipa si de departamente sa poata fi trasi la raspundere pentru faptele de care se fac vinovati.

Una dintre variantele propuse este ca managerii si sefii de departamente sa detina licente, asa cum se intampla in cazul echipelor si al pilotilor.

De asemenea, Consiliul Mondial al FIA ar putea interzice ca un manager de echipa sa fie si managerul unui pilot din Formula 1, asa cum s-a intamplat in cazul Nelson Piquet Jr - Flavio Briatore.

CRASHGATE: Citeste aici toate articolele legate de scandalul in care este implicata echipa Renault dupa accidentul lui Nelson Piquet Jr. din Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008.

Via | SportingLife

Comentarii (1)

  • asta e culmea
    Asta e chiar culmea din partea domnului Briatore... "am demisionat ca sa salvez echipa" ... pe naiba ... a demisionat sa isi salveze c****. Cu parere de rau da F1 devine chiar un circ :(
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru