Bridgestone aduce pneuri soft si supersoft la Valencia

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 18.08.2009
Bridgestone a decis sa furnizeze echipelor pneuri soft si supersoft pentru Marele Premiu al Europei din acest weekend, datorita configuratiei inedite a circuitului de la Valencia.

Inaugurat in sezonul preccedent al Formulei 1, circuitul de la Valencia este unul stradal, insa caracteristicile tehnice ale acestuia il transforma practic intr-un circuit obisnuit de curse.

Pentru piloti, principalele provocari sunt reprezentate de sansele foarte reduse de depasire, cu atat mai mult cu cat aderenta este precara in exteriorul traiectoriei ideale. Hirohide Hamashima, directorul departamentului de dezvoltare al pneurilor din cadrul Bridgestone, explica principalele particularitati ale circuitului.

"Circuitul are o configuratie rapida caracteristica circuitelor permanente, insa suprafata pistei tradeaza caracterul temporar al acestei facilitati. Exista numeroase viraje, insa sunt si multe sectiuni de mare viteza si vedem viteze de 300 km/h de 5 ori pe parcursul unui tur. Exista si viraje lente, asa ca au loc si cateva franari bruste. Pe o suprafata alunecoasa care acompaniaza un circuit stradal este dificil sa gasesti aderenta in afara traiectoriei ideale", a explicat oficialul japonez.

Intrucat toate echipele utilizeaza pneuri Bridgestone, producatorul japonez va consemna in acest weekend victoria cu numarul 150 in Formula 1, dupa ce anul trecut compania aniversa cea de-a 200-a participare lin Marele Circ pe acelasi circuit.

Via | Bridgestone

Taguri: Bridgestone, pneu

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru