Michelin şi Pirelli, singurele opţiuni pentru pneuri în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 17.05.2010
Michelin şi Pirelli sunt singurii producători care au rămas în cursa pentru furnizarea pneurilor în Formula 1 începând din 2011.

Reprezentaţii echipelor din Formula 1 au amânat pentru Marele Premiu al Turciei o decizie finală în privinţa noului furnizor de pneuri pentru 2011.

Chiar dacă echipele sperau ca Bridgestone să revină asupra deciziei, această opţiune a fost deja exclusă din calcule, iar o soartă similară a avut şi compania britanică Avon Tyres. În acest context, singurele opţiuni disponibile sunt Michelin şi Pirelli, potrivit lui Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari.

"Nu s-a luat nicio decizie. Speram ca săptămâna viitoare să fim capabili să găsim o soluţie. Mai sunt doar două posibilităţi, Michelin şi Pirelli. Nu văd nicio altă opţiune", a declarat italianul în paddock-ul de la Monaco.

Pirelli este considerată principala favorită, prin prisma ofertei financiare şi a intenţiei de a-şi promova numele prin campanii publicitare pe circuite. În plus, indecizia echipelor este cu atât mai surprinzătoare cu cât numai Pirelli este de acord cu propunerea team-urilor de a exista un singur furnizor de pneuri în competiţie în 2011.

În schimb, Michelin a anunţat recent că vrea redeschiderea războiului pneurilor, în ciuda opoziţiei echipelor pe considerente de costuri.

Via | GPUpdate

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru