Bridgestone confirma din nou despartirea de F1

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 23.03.2010
Bridgestone a confirmat din nou ca nu va furniza pneuri in Formula 1 in sezonul 2011, in ciuda speculatiilor recente din presa internationala.

Bridgestone a anuntat inca de la finalul sezonului precedent ca nu este interesata sa prelungeasca contractul cu FIA pentru furnizarea pneurilor in Formula 1 scadent la sfarsitul acestui an, cel mai probabil din considerente economice.

De altfel, presa internationala a speculat intens ca reducerea numarului de seturi de pneuri de la 14 la 11 pentru fiecare pilot in cadrul unui Mare Premiu a fost realizata la presiunile japonezilor, in contextul maririi numarului de echipe de la 10 la 12.

Totusi, presa a vehiculat ca FIA a incercat sa convinga Bridgestone sa revina asupra deciziei prin imbunatatirea anumitor clauze financiare din contract, insa compania japoneza a confirmat inca o data ca nu este dispusa sa ramana in cea mai importanta competitie din sporturile cu motor. "Din pacate, compania noastra a luat deja decizia si nu s-a schimbat nimic", a declarat Hiroshi Yasukawa, directorul departamentului de motorsport al Bridgestone, pentru publicatia Autosport.

FIA nu a lansat inca procesul de selectie pentru un nou furnizor de pneuri in Formula 1, insa se speculeaza ca sud-coreeni de la Hankook si Kumho sunt interesati sa ia parte la licitatie.

Singurul producator de pneuri care a confirmat oficial o astfel de intentie este Michelin, cu conditia ca FIA sa puna accentul pe reducerea emisiilor de CO2.

Via | Autosport

Taguri: Bridgestone, FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru