Bridgestone: "Pneurile vor fi foarte solicitate la Silverstone"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 05.07.2010
Bridgestone consideră că gestionarea pneurilor în Marele Premiu al Marii Britanii va fi foarte dificilă, din cauza noii configuraţii a circuitului de la Silverstone.

Organizatorii Marelui Premiu al Marii Britanii au modificat configuraţia circuitului de la Silverstone, introducând o nouă secţiune de mare viteză.

Pe baza acestei configuraţii, Silverstone ar putea deveni cel mai rapid circuit din calendarul competiţional în defavoarea celui de la Monza, iar acest lucru va contribui la o degradare şi mai accentuată a pneurilor.

De altfel, Bridgestone anticipează că pneurile vor provoca problemele pentru piloţi, cu atât mai mult cu cât circuitul a fost sever pentru cauciucuri şi până anul trecut.

"Ştim circuitul de la Silverstone datorită numeroaselor curse de până acum, dar acum există provocarea noii configuraţii. Anterior, circuitul era unul dintre cele mai severe pentru pneuri în ceea ce priveşte configuraţia. Noua configuraţie este şi mai "dureroasă" şi cu siguranţă este prea severă pentru a aduce pneuri supersoft. Linia dreaptă suplimentară va aduce probabil o viteză medie mai mare decât înainte. La intrarea în noua secţiune, virajul de dreapta ar trebui să creeze forte laterale puternice", a declarat Hirohide Hamashima, directorul departamentului de dezvoltare al pneurilor din cadrul Bridgestone.

Cu toate acestea, producătorul japonez de pneuri consideră că nu va înregistra probleme în acest weekend, în primul rând datorită faptului că se va baza pe experienţa acumulată în cursa de MotoGP care a avut loc pe noul circuit în luna iunie.

"Având în vedere poziţia unică a Bridgestone de a furniza pneuri pentru Formula 1 şi MooGP, am fost capabili să validăm multe dintre predicţiile noastre pe noua configuraţie la recentul Mare Premiu al Marii Britanii de MotoGP, aşa că privim cu încredere această cursă.

Sperăm să avem un spectacol bun cu pneurile soft şi hard şi cu siguranţă vom învăţa foarte multe de la noua configuraţie", a mai precizat Hamashima.

Via | Bridgestone

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru