Buemi, entuziasmat de punctele câştigate după ce a plecat de pe 23

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 01.08.2011
Sebastien Buemi consideră că a făcut în Ungaria una dintre cele mai bune curse din carieră, după ce a terminat pe 8 în ciuda plecării de pe locul 23 al grilei de start.

Sebastien Buemi a fost nevoit să plece de pe locul 23 în Marele Premiu al Ungariei ca urmare a unei penalizări de cinci poziţii suferite după calificări, însă pilotul Scuderiei Toro Rosso a revenit spectaculos şi a terminat pe locul 8.

Pilotul elveţian a admis că a fost una dintre cele mai bune curse din cariera sa şi a descris cu lux de amănunte desfăşurarea acţiunii:

"O cursă fantastică, una dintre cele mai bune ale mele. Am plecat de pe ultima linie a grilei de start şi am avut un super start în care am depăşit aproximativ 10 maşini în primul tur. După aceea, am intrat în ritm şi am mai depăşit câteva maşini pe circuitul ud."

"Pe măsură ce pista s-a uscat, am simţit ca setările nu erau perfecte şi ca monopostul avea un caracter subvirator. Echipa a făcut o treabă foarte bună, a modificat unghiul aripii la pitstop şi asta m-a ajutat să conserv pneurile, iar opririrea la boxe a fost suficient de rapidă pentru a mai câştiga câteva poziţii.

Când a reînceput ploaia, am simţit din nou că monopostul funcţionează foarte bine şi am revenit în formă, iar asta m-a ajutat să termin în puncte", a declarat el.

Performanţa elveţianului a fost completată de coechipierul sau Jaime Alguersuari, care a câştigat un punct pentru locul 10. Rezultatele vin în acelaşi weekend în care Toro Rosso a aniversat 100 de curse în Formula 1, echipa debutând în competiţie în sezonul 2006.

Via | Toro Rosso

Comentarii (3)

  • El Sol
    Penalizarea a fost pentru cursa trecuta, dupa incidentul cu Heidfeld.. si nu dupa calificari.
    5 0
  • eu propun sa-i mai dea...
    ...o penalizare si pentru cursa urmatoare daca tot merge asa de bine!!acum serios,in ungaria e ceva de genul monaco,e posibil orice,mai ales daca ploua.asa ca nu cred eu sa mai repete buemi asa ceva prea curand in alta parte...
    0 0
  • BUEMI
    Elvetianul pare sa fie un pilot rapid. Nu inteleg dc nu se uita la el ca la inlocuitorul lui webber. Ar fi perfect in acest rol.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru