Buemi, exclus din calificări din cauza compoziţiei benzinei

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 24.07.2011
Sebastien Buemi a fost exclus din calificările de la Nurburgring din cauza compoziţiei chimice a combustibilului din monopostul Toro Rosso.

FIA a decis sâmbătă seară să-l excludă pe Sebastien Buemi din calificările pentru Marele Premiu al Germaniei, după ce pilotul Scuderiei Toro Rosso obţinuse al 16-lea timp în Q2.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că eşantionul de combustibil prelevat de FIA din monopostul lui Buemi după calificări nu a corespuns cu cel furnizat de Toro Rosso înainte de începerea Marelui Premiu, ceea ce contravine regulamentului tehnic al Formulei 1.

Oficialii Scuderiei Toro Rosso consideră că eşantionul prelevat de FIA a fost contaminat cu o substanţă chimică în urma schimbării sistemului de alimentare după a doua sesiune de antrenamente de vineri.

"După AL2, întreg sistemul de alimentare de pe monopostul lui Buemi a fost schimbat. Eşantionul de combustibil luat din monopostul său după calificări nu a corespuns cu cel oferit FIA înainte de startul sezonului. Echipa crede că o parte din noul sistem de alimentare a conţinut o substanţă chimică care a contaminat combustibilul şi a cauzat neconformitatea", precizează Toro Rosso într-un comunicat de presă.

În urma deciziei FIA, Buemi va fi nevoit să ia startul în cursă de pe ultima poziţie a grilei de start.

Via | FIA | Toro Rosso

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru