Buemi, penalizat cu cinci poziţii pe grilă în Ungaria

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.07.2011
Sebastien Buemi va fi penalizat cu cinci poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Ungariei în urma incidentului cu Nick Heidfeld de la Nurburgring.

Incidentele din Marele Premiu al Germaniei vor avea repercursiuni şi în etapa de la sfârşitul acestei săptămâni care va avea loc pe circuitul de la Hungaroring, cel puţin pentru Sebastien Buemi.

Pilotul Scuderiei Toro Rosso a fost considerat vinovat pentru incidentul din timpul cursei de duminică în urma căruia Nick Heidfeld şi-a deteriorat grav monopostul şi a fost nevoit să abandoneze. Deşi în mod obişnuit pedeapsa pentru o astfel de încălcare a regulamentului este o penalizare de 20-25 de secunde în clasamentul cursei, comisarii au decis să dicteze împotriva elveţianului o penalizare de cinci poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Ungariei.

Este a doua pedeapsă pe care Buemi o primeşte în Germania, după ce sâmbătă a fost exclus din calificări în urma neregularităţilor constatate în compoziţia combustibilului din monopostul STR6.

Pe de altă parte, comisarii au decis să nu ia nicio acţiune suplimentară împotriva lui Heidfeld, după ce pilotul Renault a abandonat înainte de a trece pe la boxe pentru o penalizare de tip drive-through în urma unui duel cu Paul di Resta.

Via | FIA

Comentarii (1)

  • corecta decizia si incorecta pentru heidfeld
    normal era sa fie si germanul penalizat. ce a facut buemi s-ar putea asemana cu button - ham ham din canada (diferenta e ca unul era sa o pateasca in parapet si celalalt a patit-o pe iarba)
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru