Bulgaria a ajuns la un acord pentru a gazdui Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.09.2009
Bulgaria a ajuns la un acord final cu Bernie Ecclestone pentru a gazdui o cursa de Formula 1 pe acelasi circuit pe care se vor desfasura si curse de MotoGP.

Vecinii nostri de la sud de Dunare se aproapie cu pasi mari de a gazdui pentru prima oara in istorie o cursa de Formula 1. Oficialii bulgari au confirmat vineri ca au ajuns la un acord final cu Bernie Ecclestone pentru a gazdui Formula 1, contractul urmand sa fie valabil incepand cu sezonul 2011 sau 2012.

Informatia a fost confirmata de Rumen Petkov, presedintele comitetului de organizare a sporturilor cu motor din Bulgaria. "Am semnat un contract pentru cursa de MotoGP si am ajuns la o intelegere pentru o cursa de Formula 1", a dezvaluit bulgarul pentru publicatia Trud.

Bulgaria va construi pana in luna ianuarie a anului viitor un circuit in apropiere de capitala Sofia, acesta urmand sa gazduiasca atat curse de MotoGP, cat si curse de Formula 1. Decizia lui Ecclestone de a accepta o noua cursa in sud-estul Europei vine la capatul unor negocieri care au inceput in luna noiembrie a anului trecut si care au avansat decisiv cu ocazia Marelui Premiu al Germaniei din 2009.

Pana la gazduirea primelor curse de MotoGP si Formula 1, Bulgaria va organiza anul viitor o etapa din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

Via | Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru