Button a câştigat Marele Premiu al Canadei!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.06.2011
Jenson Button a câştigat la Montreal după ce a profitat de o greşeală a lui Sebastian Vettel în ultimul tur, însă va fi investigat de comisari pentru două incidente de cursă.

După o cursă de peste patru ore ca urmare a suspendării acesteia pentru două ore în urma ploilor abundente, Jenson Button a câştigat Marele Premiu al Canadei în ciuda a nu mai puţin de cinci opriri la boxe şi a unei penalizări de tip drive-through.

Pilotul echipei McLaren a fost implicat în două incidente cu coechipierul său Lewis Hamilton şi cu Fernando Alonso, însă chiar şi în acest context a reuşit să revină de pe locul 10 şi să obţină victoria, datorită unei performante superioare pe măsură ce circuitul s-a uscat şi a utilizat pneuri slick.

După ce i-a depăşit pe Mark Webber şi Michael Schumacher, englezul s-a apropiat ameninţător de liderul Sebastian Vettel, care a condus cursa fără emoţii din primul până în cel de-a 69-lea tur. Campionul mondial a avut însă un moment de ezitare în ultimul tur, a "ciupit" o porţiune udă şi a derapat suficient de mult pentru a-i permite lui Button să-l depăşească şi să treacă primul linia de sosire.

Totuşi, Button trebuie să răspundă în fata comisarilor pentru incidentele în care a fost implicat cu Hamilton şi Alonso, motiv pentru care victoria obţinută pe circuit nu este 100% sigură.

Vettel a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul doi, în timp ce podiumul a fost completat de coechipierul său de la Red Bull, Mark Webber.

Michael Schumacher a fost la un pas să obţină primul podium de la revenirea în Formula 1, însă nu a fost capabil să le ţină piept lui Webber şi Button în ultimele tururi ale cursei, motiv pentru care s-a mulţumit doar cu locul patru, chiar dacă pentru scurt timp a ocupat locul doi.

Vitaly Petrov a obţinut locul cinci la volanul monopostului Renault, urmat de Felipe Massa (Ferrari), Kamui Kobayashi (Sauber) şi Jaime Alguersuari (Toro Rosso).

Ultimele puncte puse în joc au fost adjudecate de Rubens Barrichello (Williams) şi Sebastien Buemi (Toro Rosso).

Fernando Alonso a fost nevoit să abandoneze în turul 37 în urma unui contact cu Button, după ce monopostul său a rămas blocat pe o bordură. 

La fel ca şi la Monte Carlo, Lewis Hamilton a fost din nou protagonistul unor incidente pe circuit. Mai întâi, s-a atins cu Mark Webber chiar în primul viraj al cursei, obligându-l pe pilotul echipei Red Bull să piardă poziţii preţioase şi să ruleze doar pe locul şapte în momentul întreruperii cursei. În turul 8, acelaşi Hamilton l-a atacat pe linia dreaptă de start-sosire pe coechipierul său Jenson Button. Ultimul a lăsat senzaţia că nu l-a văzut şi a virat uşor spre stânga conform traiectoriei ideale, iar cei doi britanici s-au acroşat. Din cauza unei defecţiuni majore la pneul dreapta-spate, Hamilton a fost nevoit să abandoneze, însă incidentul va fi investigat suplimentar de comisari la finalul cursei.

Cel mai bun timp în cursa a fost realizat de Button, care a fost cronometrat cu 1:16.956 în turul 69.

 

Canada - Clasament cursa

 1.  Button        McLaren-Mercedes           1h23:50.995
 2.  Vettel        Red Bull-Renault           +     2.709
 3.  Webber        Red Bull-Renault           +    13.828
 4.  Schumacher    Mercedes                   +    14.219
 5.  Petrov        Renault                    +    20.395
 6.  Massa         Ferrari                    +    33.225
 7.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +    33.270
 8.  Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari         +    35.964
 9.  Barrichello   Williams-Cosworth          +    45.100
10.  Buemi         Toro Rosso-Ferrari         +    47.000
11.  Rosberg       Mercedes                   +    50.400
12. 
de la Rosa Sauber-Ferrari + 1:03.600 13. Liuzzi HRT-Cosworth + 1 lap 14. Karthikeyan HRT-Cosworth + 1 lap 15. D'Ambrosio Virgin-Cosworth + 1 lap 16. Glock Virgin-Cosworth + 1 lap 17. Trulli Lotus-Renault + 1 lap 18. Di Resta Force India-Mercedes + 3 laps Fastest lap: Button, 1:16.956 Not classified/retirements: Driver Team On lap Maldonado Williams-Cosworth 62 Heidfeld Renault 57 Sutil Force India-Mercedes 50 Alonso Ferrari 44 Kovalainen Lotus-Renault 36 Hamilton McLaren-Mercedes 8 World Championship standings, round 7: Drivers: Constructors: 1. Vettel 161 1. Red Bull-Renault 255 2. Button 101 2. McLaren-Mercedes 186 3. Webber 94 3. Ferrari 101 4. Hamilton 85 4. Renault 60 5. Alonso 69 5. Mercedes 52 6. Massa 32 6. Sauber-Ferrari 27 7. Petrov 31 7. Toro Rosso-Ferrari 12 8. Heidfeld 29 8. Force India-Mercedes 10 9. Schumacher 26 9. Williams-Cosworth 4 10. Rosberg 26 11. Kobayashi 25 12. Sutil 8 13. Buemi 8 14. Barrichello 4 15. Alguersuari 4 16. Di Resta 2 17. Perez 2

Comentarii (65)

  • Bravoo McLaren!! Cursa viitoare asteptam mai mult de la voi!! Sa se termine o data dominatia Red Bull!!
    31 25
  • ce final...
    fromos doml'e, fromos
    15 1
  • hakkinen
    Felicitari McLaren & Button !
    Bravo Button ! Pacat de Lewis, i-ar fi dat un tur lui Vettel daca ramanea in cursa ! Bravo McLaren !
    23 31
  • @bravo alonso
    bravooooooo, tot asa !!! esti cel mai bun alonso ! te iubesc ! da-i cu ea de toti peretii =))
    25 33
  • Bravo Button
    Bravo McLaren, Button! Si Doamne ce cursa a putut sa faca Schumacher cu trotineta Merc. Pacat, mare pacat ca nu a prins podiumul... il merita! Dar... a aratat ca mai poate... In sfarsit! Go Schumi!
    65 5
  • Montreal
    O cursa de exceptie. Jenson a facut o cursa de zile mari. De exceptie! Felicitari! La fel Schumacher. Cred ca in viitor nr 1 la Mclaren va fi in discutie. Ferrari cu mult ghinion. Sper ca Button sa nu fie penalizat. Nu merita. Frumos finalul lui Massa. Dominatia Red Bull este evidenta si va continua.
    27 9
  • button
    button are doua incidente care trbuiesc analizate dupa cursa...
    18 15
  • Sebastian
    Button
    Felicitari lui Button dar 100% nu va ramane primul dupa ce isi vor spune parerea comisarii de cursa despre incidentul cu Ham si cel cu Alonso.
    Ma bucur pt Schumi ca va urca pe 3 :)
    1 7
  • Felicitari JENSON!
    A pus presiune pe Fetel care a cedat. Pacat ca fetel a plecat tot din pole anul asta ca nu ar mai fi castigat artatea curse!
    17 13
  • hakkinen
    Bravo McLaren si sper sa ramana asa....
    Sper sa nu-i dea victoria la masa verde lui Vettel...ar fi pacat. Pus sub presiune,Vettel greseste-deci nu e chiar asa invulnerabil.
    23 12
  • Montreal
    Felicitari McLaren Felicitari Button !!!
    A demonstrat ca pilotul conteaza nu masina.
    17 12
  • salutare
    incredibile ultimele ture!Felicitari celor care au ramas trezi,pana la ora asta!
    Schumacher era sa faca minunea,dar bravo si ptr el!
    Koba o fractiune pana la locul7!
    22 2
  • Schumy1969
    Se stie, dar nu merita Button sa piarda cursa chiar si de dragul lui Schumacher, pt ca Button a fost imperial!
    29 4
  • Button
    Hai Mclaren!
    Unde e UNICUL PILOT? Circarul cu gura mare? Button, te iubesc, bravo Mclaren. Tu scoti echipa din rusinea in care ne baga agresivul ham!S-a facut dreptate in sfarsit in echipa!
    24 15
  • pacat si de shumacher daca era incaltat de uscat se mentinea 10 ture
    11 6
  • well not quite
    jos palaria pentru button pentru tot ce a facut cu depasiri cu schimburi de pneuri stratgii insa ar fi inpardonabil ca el sa nu fie pedepsit de catre comisari.Marele pacat pe care eu il am e ca schumi probabil va primi locul 3 si totusi nu va putea sa stea pe podium si sa sarbatoreasca cu sampania.sunt mai mult decat sigur ca audienta daca nu la montreal dar la valencia sigur s-ar fi crescut.
    13 12
  • Andrei Alexandru
    @Canada 2011
    Frumoasa cursa, Button si Hamilton sper sa primeasca macar o cursa suspendare, Hamilton deja merita 2 oricum. Iar Button faptul ca l-a impins pe Alonso, probabil va primi 25 de secunde ceea ce oricum trebuia sa primeasca in timpul cursei. Depasirea lui Schumacher in dauna lui Massa si a lui Kobi nu arata decat ca sunt piloti care stiu sa depaseasca fara sa scoata adversarul din cursa, bravo lor! Pacat de Heidfeld dar a gresit acolo, pacat si de Di Resta dar multe greseli. O cursa frumoasa, dar cu un final trucat din pacate. Ma mir ca Button se bucura ca a castigat desi se simte cu musca pe caciula. Urat ca l-a scos pe Alonso, dar probabil se va mandri cu acest lucru oricum.
    22 32
  • salutare
    ce frumos din partea lui Lewis,in timp ce il vedea pe Button depasindu-l pe Vettel,la aplaudat!Si mai spuneti ca Lewis nu are caracter!
    Sa nu-l penalizeze acum stewarzii!
    22 16
  • Fantastic Button..cine ar fi crezut. Vettel devine si el muritor acum iar daca le interzice sistemul de calibrare al motorului va pali.
    20 7
  • hakkinen
    @Andrei Alexandru
    du-te la culcare,nu ne mai obosi cu postarile tela pe langa subiect. Lewis nu a gresit deloc astazi,a fost vina lui Button,dar mi-ar parea rau sa-l penalizeze.
    19 18
  • vasileo
    hakinen
    tu te auzi ce spui?" ii dadea un tur lui Vettel daca ramanea in cursa"
    pai daca si cu parca cat fac?
    2 3
  • Schumi uber alles!
    Bravo Schumi!!!
    43 5
  • Felicitari lui Button!
    o cursa foarte frumoasa in ciuda safety-carului care ma exaspera la un moment dat . Nu inteleg de ce a fost tinut atatea tururi . Asteptau sa se usuce pista de tot ? nu e prima data cand se concureaza pe asemenea vreme . Felicitari lui Button inca o data , imi pare rau pt. Lewis dar stiu ca isi va reveni si ma bucur ca Vettel a fost invins (sincer , nu conta pt. mine de cine , chiar si de un Ferrari). Go Mclaren !
    22 7
  • Schumy
    A demonstrat ca mai poate dai Doamne masina si....................a 8 opta stea poate la anu va fi a lui !!!!!
    36 5
  • Fantastic
    4 ore si jumatate, dar a meritat - una din cele mai bune curse ale anului !!! Bravo Button, pur si simplu uimitor cum a reusit la un moment dat sa fie aproape cu 3 secunde mai rapid decat liderii ca mai apoi sa-i depaseasca pe toti. Victorie meritata !!!
    22 3
  • webster
    in sfarsit show ...
    Cursa extraordinara, inceput dezamagitor insa finalul a fost un real show . Bravo Jenson, bravo Schumi( cu toate ca nu l-am suportat niciodata) , bravo Webber. Victoria lui Jenson este un raspuns al celor care au contestat capacitatea lui si a lui Alonsso de a castiga la MonteCarlo. Vettel ....ata ete ...iti mai fuge si norocul . Nice race ...si sa-l citez pe Vettel '' that's I'm talking about '' !!!
    25 4
  • F1 Canada GP
    Bravo Button, exceptional...
    Bravo si pentru Webber, dar mai ales pentru Schumacher.
    Cred ca daca nu ar fi fost "micile" ajutoare cu care sunt echipate monoposturile, Schumacher ar fi facut o cursa mult mai buna (doar a fost si este un specialist al curselor pe ploaie). Astept la mai mult de la el si sa nu renunte la obiectivele propuse.
    Hamilton a demonstrat inca o data ca prostia se plateste.
    0 1
  • DRS o prostie
    Domnilor nu v-ati convins ca acest DRS e o prostie ? Daca esti rapid trebuie sa poti depasi cu mainile tale nu cu o aripa. Nu se ASIGURA ACELEASI CONDITII PENTRU TOTI COMPETITORII !!!

    Schumacher ii tinea pe webber si button 70 ture in spate fara DRS. asta inseamna clasa nu wacky races cu DRS.

    Schumacher avea 100 m avans si Button si Webber activeaza aripa si trec cu 2-3 lungimi de masini mai departe de Schumacher.
    Astea nu mai sunt curse !
    36 14
  • Canada
    Dupa multe frustrari legate de ploaie, pana la urma a iesit o cursa memorabila. O cursa ca asta te face sa uiti de scandaluri, tataia Bernie, etc...Iar din ciclul opiniilor personale referitoare la cursa pot spune:
    1. Jason - o cursa grozava in care si-a aratat talentul. Si pe deasupra a fost si gentleman (si-a cerut scuze de la Hamilton cu toate ca ar fi trebuit sa fie invers)
    2. Schumacher - cu toate ca a beneficiat de avantajele conditiilor de azi a facut o cursa foate buna, daca nu uitam cu ce masina concureaza.
    3. Vettel - cum a spus comentatorul de pe BBC ... este personaj uman cu un echipament "extraterestru" .... sa vedem ce mai scoate din palarie RBR in Anglia
    4. Lewis - trebuie sa schimbe ceva in stilul sau de pilotaj care este extrem de interesant de altfel. Dar daca continua sa provoace incidente, nu il vad bine.
    5. Alonso a vrut prea mult, a riscat prea mult. Dar arata semne bune de revenire.
    6. Eterna strategie de la Ferrari - trebuie sa faca ceva la capitolul asta.
    7. Massa - a dorit mult, a putut mult dar a gresit ca un incepator.
    Una peste alta, a fost super. Sa vedem din Anglia ce va veni.
    O seara buna
    18 4
  • Button
    Jos palaria in fata lui Button cum a reusit sa revina de pe ultimul loc si sa castige. Superb.
    4 0
  • Button nu-i va mai lasa loc lui ham, gata joaca si pacea la meclaren. Ham bun prieten cu parapetii. Merita penalizat pt incidentul cu Webber. Bravo Button.
    13 15
  • Formula 1 back to show
    Fenomenala cursa ...a meritat asteptarea :D
    Sa speram ca Button va tine ritmul...
    Sper sa vedem si replica lui Hamilton
    Si nu in ultimul rand ,jos palaria pentru Schumacher
    8 0
  • FlorinSCF
    Asta da Formula 1
    A fost frumos .. am avut drama .. tensiune .. suspans ..
    Asta inseamna sa nu renunti niciodata .. nici macar cu 6 opriri .. cu locul 21 .. sa continui .. nu tin cu nimeni de pe podium .. dar imi place spectacolul .. la mai multe curse fara monotonie ca astea ..

    Cheers !
    26 0
  • Canada 2011
    Felicitari Button. Pacat de incidentul cu Alonso unde isi are partea lui de vina. Personal as fi preferat sa vad un duel adevarat intre Button si Vettel...victoria lui era mai valoroasa.
    Felicitari si "batranului" Schumacher..a fost placut sa-mi reamintesc de zilele lui bune din "era rosie".
    Rereritor la safety-car, au fost cam exagerate iesirile lui...sa inteleg ca asta va fi o regula??? cand ploua hop si sls-ul pe circuit?? e o competitie de barbati totusi....

    @fanii hamilton: baieti, acceptati odata ideea ca baiatul inca nu s-a maturizat...faptul ca ii bataios si face spectacol e doar o modalitate de a va amagi...azi am avut din nou destule exemple de piloti bataiosi si spectaculosi care insa nu au scos pe nimeni din cursa.

    o seara placuta.
    20 9
  • Prodigy
    Of course!
    Desigur,Button suprem mi-a adus amine de Senna la Doninghton Park cursa aceea pe ploaie/Respect pe viata acestui englez nebun....
    2 0
  • tracto91
    Total de acord cu tine.
    Oare la anu o sa vedem greutati bagate suplimentar pentru invingtor??
    Halal mai e F1 ce a fost se reduc bani si vor sa scoata spectacol din pneuri,drs,si alte minuni nu din inovati cum se facea pe vremuri.
    Mersi Berni tot asa si mai bine ne uitam la cupa logan
    8 7
  • schumi
    ....in sfarsit schumacher a demonstrat ca nu are cu ce( mercedesul e masina de mijlocul clasamentului ). cred ca ferrari il regreta foarte mult..............
    23 4
  • Ham-ham
    "sunt singurul care il poate bate pe Vettel"! Serios? Cat de prost poate fi individul asta! Si nu invata nimic din cursele anterioare!
    20 18
  • Schumacher n-are ce sa mai demonstreze. Il ajuta experienta si atata. Pe o pista curata termina dupa Rosberg.
    10 24
  • Lorenzo
    @Imir
    Intr-adevar el e singurul care-l poate bate pe Vettel.Fara acea gresala,Button nu ar fitrecut de el,pt.ca-i lipseste acea parte a lui Hamilton (sau a marelui Senna ) de care va tot legati: agresivitatea.Si Schumacher o avea in tinerete.
    16 5
  • @ Lorenzo
    Nu cred ca mai merge aceeasi tactica .. unu a fost Senna .. si alta e un wannabe .. hai sa respectam adevarati piloti .. Acuma daca intri la risc intr-o depasire nu se da nimeni la o parte .. mai ales ca esti tu Hamilton .. el n-o sa-si faca o reputatie de pilot agresiv .. el va fi catalogat doar un Kamikaze :)
    19 10
  • schumacher
    bv button , schumacher trebuie neaparat sa schimbe echipa...masina de la mercedes e f slaba...ii limiteaza capacitatile lui.....neaparat trebuie sa se duca la ferari!
    4 2
  • bv
    shame on H shame on B, btavo McLAAAAAAAAAAAA , sincer tre sa recunoastem ca a clacat :))) el germanul , .....
    1 0
  • Formula 1
    Button impresionant

    Hamilton dezastru

    Alonso ?????

    Michael Schumacher cred ca astazi a dat multe palme (dubla depasire), experienta conteaza enorm, pacat ca varsta, 3 ani de absenta si o masina slaba isi spun cuvantul.
    26 1
  • Button
    "a “racing incident” and have taken no further action" pentru ambele incidenteale lui button
    10 3
  • BUTTON
    ma bucur ca nu l au penalizat.pur si simplu nu cred ca i sta in caracter sa faca intentionat acele incidente. nu mi vine sa cred ce am vazut,sa fi pe ultimul loc la un momendat si sa castigi cursa intr un mod asa entuziasmant...am strigat ca la un gol al echipei favorite:-))
    5 0
  • Spartanu
    MP al Canadei
    a fost o cursa frumoasa,mi-a placut mult,dar imi pare rau ca a abandonat alonso in felu asta.sunt dezamagit ca schumacher nu a terminat pe podium,imi doream mult sa-l vad si pe el acolo,macar pe locu 3,dar asa a fost sa fie.despre button ce pot sa zic...a meritat podiumu,dar nu si victoria pt ca a castigat din noroc.
    3 3
  • cursa
    O cursa superba....chiar a meritat sa asteptam peste 4 ore pentru a vedea finalul.... Un mare plus pentru Schumi si Button desi cred ca ultimul nu a procedat corect cu Alonso.... a cam fost vinovat acolo. Nici nu vreau sa ma gandesc cum era finalul cu Alonso si Hamilton in cursa batandu-se cu cei 4 din fata in ultimele 3-4 tururi
    13 1
  • ctlnmhai
    Button a câştigat Marele Premiu al Canadei!
    Bravo Button..O victorie norocoasă dar și meritată în același timp ..Bravo Mclaren .. Lewis Hamilton rămâne totuși cel mai spectaculos pilot chiar dacă momentan trece printr-o pasă mai proastă și sincer ,prefer să mă amăgesc cu el decât să mă plictisesc cu alții..cât despre piloții kamikaze eu n-am întâlnit decât unul singur la care am văzut intenția efectivă de a distruge pe cineva și asta se întâmpla prin 1997 pe circuitul de la Jerez de la Frontera..
    12 13
  • hellboy
    O cursa fenomenala...
    Felicitari organizatorilor pentru eforturile depuse.
    Button, a fost inca o data fenomenal.
    Schumi a facut o cursa fenomenala tinand cont de materialul tehnic. Si era atat de aproape de podium...... Sper ca in cursele viitoare, sa urce neamtul macar o singura data, pentru ca se poate.
    @mad79, acum nu postezi nimic referitor la prestatia modesta a lui Schumi?
    O da.... nu ar fi corect:)
    Imi pare rau de Alonso si Massa, cred ca puteau mai mult.
    Felicitari pacaliciului ca nu a omorat pe nimeni, ca de maniera lui de pilotaj kamikaze nu se mai indoieste nimeni.
    Oricum, la triplarea pe care a facut-o Scumi, s-a vazut ca nu degeaba are ''niste'' titluri.
    Sper sa nu-i retraga victoria lui Button, cel putin nu acum, dar daca penalizarea venea in timpul cursei, Schumi era pe podium....
    11 5
  • MP al Canadei 2011
    Indiscutabil o cursa mare pentru Button, cea mai mare din cariera sa, si o victorie cum un pilot ca el reuseste o data in viata.Multi spuneau ca Mclaren-ul e setat pentru ploaie, s-a dovedit contrariul, iar cu trepta a saptea foarte lunga, avantajul pe linia dreapta a fost decisiv...Incep sa miros un inceput de conflict la Mclaren..
    Vettel-ireprosabil si "in a class of his ownn" pe ploaie, nu foarte rapid insa cand pista s-a uscat, ceea ce duce la concluzia ca masina sa a fost setata pt pista uda...A pierdut victoria datorita greselii din ultimul tur, dar aceasta a fost prima sa greseala in cursa din acest sezon...
    Webber-o cursa solida pana la urma, dar prea inconsistent...
    Schumacher-a facut cea mai buna cursa de la revenirea in F1, iar daca asfaltul nu s-ar fii uscat asa repede avea sanse mari sa ramana pe 2...Superba depasirea asupra lui Massa si Kobayashi, poate cea mai frumoasa din acest an, iar pilotajul curat, fara greseala a adus aminte de vechiul Schumi supranumit "Regenkonig" in vremurile sale de glorie.
    Doar ca o parere personala:
    1.Hamilton ar trebui penalizat 1-2 curse, deoarece are un stil mult peste ceea ce se numeste agresivitate si a fost cat pe aici sa ruineze si cursele lui Button si Webber;
    2.In cursa urmatoare, unde sansele de ploaie sunt minime, RBR sunt mari favoriti, dar in urma lui Vettel, vad o mare lupta pentru locul 2 avand patru protagonisti:Webber, Button, Alonso si Hamilton
    3.MP al Canadei 2011 va intra in anale ca un clasic al genului
    13 4
  • felicitari JB
    Button a castigat meritat,a facut o cursa fabuloasa(mi-a adus aminte de Kubica) sigur il depasea pe ultimele linii drepte cu drs chiar daca nu gresea Vettel.De Alonso si Spectaculosu' ce sa zic,unii chiar isi merita soarta.Schumi s-a luptat eroic,dar nu are cu ce.Una peste alta am avut ce sa vedem.
    6 6
  • ctlnmihai
    Hamilton
    Hamilton ar trebui suspendat tot sezonul 2011 + primele 10 curse din calendarul 2012...că așa vrea x ,y z de aici de pe automarket.. faceți o petiție online și trimteți-o lui Jean Todt..Dacă Schumacher însuși declară că așa trebuie să fie un pilot de ce nu-l ascultați pe el..că observ că mulți din cei care-l critică pe Hamilton sunt fani Schumacher...
    11 11
  • mobius
    a fi sau a nu fi
    Ma bucur pentru Button, dar imi pare rau ca victoria in MP al Canadei probabil, ii va fi acordata la masa verde tot lui Vettel. Button se afla sub investigarea comisarilor de cursa pentru doua incidente si macar pentru unul, cel cu Alonso este posibil sa fie gasit vinovat. Eu personal il gasesc vinovat pentru incidentul cu Alonso, ar fi bine insa pentru toata lumea sa nu fie penalizat si sa-si pastreze victoria. Din pacate Alonso (cu masina si mai ales strategiile pe care le are), nu mai are nici o sansa la castigarea in acest sezon a titlului mondial, singurul care se poate bate cu Vettel (daca va pastra victoria din Canada), este Button si eu ii doresc mult succes. Asa cum au mai spus-o si multi altii, Vettel este un lider contrafacut. Sunt convins ca daca nu ar avea sustinerea pe care o are (nu vreau sa spun ca este un pilot rau), l-ar bate in primul rand coechipierul sau. Daca nu ar fi plecat din pole-position de fiecare data nu ar fi avut atatea victorii. Aseara in spatele safety-carului se plangea cat ii este de greu.
    4 3
  • @mobius
    "The stewards investigated the incident after the race and deemed no action necessary." ...victoria este a lui Button! Meritata si corecta! Comisarii s-au pronuntat. Sau decizia lor nu e corecta decat atunci cand ai acorda pe tava titlul lui Vettel?! Vezi Monaco unde regulamentul a fost incalcat grav, permitandu-le pilotilor schimbul de pneuri. Acolo Vettel nu ar mai fi avut nici o sansa...
    3 4
  • ctlnmihai
    mobius
    tu și teoria conspirației.. cred că l-ai face să pălească de invidie și pe regretatul robert ludlum .....
    2 0
  • @multi de mai sus - F1 nu este Steaua vs Dinamo vs Rapid ... mai usor cu invectivele si cu "bravo ala ca ai facut ceva belea azi" pentru ca valoarea se demonetreaza in ani de curse, nu intr-o cursa aiurea pe ploaie la Montreal ;)
    A fost o cursa (ca multe altele deja... ) in care norocul a decis. De data asta McLarena a fost ceva mai norocoasa (ceea ce ma bucura , ca-s fan McLaren de pe vremea lui AS), dar data viitoare nu se stie ... Evident norocul te ajuta, dar trebuie sa fii "acolo" ca sa poti profita, iar in acest moment sunt 2 echipe "acolo", iar Ferarri si Mercedes mai au de lucru.
    6 4
  • Marian
    Canada
    Plin de comemtarii aiurea pe aici.
    Vettel e lider contrafacut. De aia scoate cel mai bun timp in calificari dupa care se retrage sa bea o bere si restul pilotilor dau ture pentru locul 2 in jos.
    Button e inger, Hamilton e prea agresiv, totusi Button isi cere scuze si spune ca nu l-a vazut, recunoscand implicit greseala.
    Button il scoate pe Alonso dupa ce il loveste in roata stanga spate dar nu are nici o vina, a fost incident de cursa.
    Ideea e ca nu sunt suporterul nimanui, ma uit la curse doar pentru spectacol, dar daca as fi pilot si as fi prins cu un tur din urma cum s-a intamplat in cursele precedente m-as lasa de meserie.
    6 2
  • cursa
    daca nu ploua cred ca alonso castiga cursa .... pe ploaie nu au mers tocmai bine....iar strategia....hmm astept si sper ca zvonurile sa fie fie reale si sa vina cat mai repede Briatore
    5 6
  • mobius
    "geocriss"
    In momentul postarii nu stiam ce au decis comisarii, sunt in totalitate de acord cu decizia luata, iar in privinta MP de la Monte Carlo, am spus-o anterior ca decizia de schimbare a pneurilor, incorecta din punct de vedere regulamentar, a fost un balon de oxigen de la FIA pentru Vettel, deci asa cum ai zis o victorie primita pe tava de Vettel.
    2 1
  • '
    frumoasa ultima depasire a lui massa:). unde-i ham? ploaie, conditii ok pt el? bv massa si button
    8 3
  • ferari
    =
    button e un prefacut. a castigat pentru ca a gresit vettel.alonso ar fi meritat sa castige.bravo alonso
    3 10
  • Button a câştigat Marele Premiu al Canadei!
    Felicitari Button!
    O victorie meritata. A fost foarte rapid pe un circuit cu doar o panglica de asfalt uscata - in imediata vecinatate a liniei ideale - si in rest ud. Probabil ca multumita stilului sau foarte curat este cel mai bun pilot in astfel de conditii. Dar si Schumacher a iesit in evidenta in aceasta cursa. Bravo Schumi!
    7 2
  • antonio
    in sfarsit ...
    Schumacher isi revine ....pacat ca nu are o masina competitiva ...oricum pe ploaie e imbatabil ...felicitari
    2 0
  • Un nou inceput ?
    Sunt fan Schumacher, dar ceea ce a facut duminica se datoreaza doar faptului ca se descurca mai bine pe ploaie, dar Ross Brown inca nu a recreat masina din 2009, nu inteleg ce s-a intamplat, in fine cred ca putem cadea cu totii de acord ca a fost o cursa frumoasa si sa ii uram lui Kubica multa sanatate, sa revina cat mai repede la cel mai inalt nivel.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru