Button explica strategia castigatoare de la Melbourne

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 29.03.2010
Jenson Button sustine ca decizia de a trece prematur pe pneuri slick a contribuit decisiv la obtinerea victoriei in Marele Premiu al Australiei.

Clasat pe locul 4 in calificari, Jenson Button a obtinut o victorie surprinzatoare in Marele Premiu al Australiei, dupa ce a profitat de pe urma unei strategii implemdentate chiar de el.

La fel ca toti ceilalati piloti de pe grila de start, britanicul a inceput cursa cu pneuri intermediare si, la scurt timp dupa incetarea ploii, a fost primul pilot care a optat pentru pneuri slick. Desi initial decizia a parut sa fie gresita din cauza faptului ca circuitul era inca umed, strategia l-a propulsat ulterior pe primul loc si i-a adus prima victorie in combinezul McLaren.

"A fost o necesitate sa trec pe pneuri slick. Ma chinuiam sa gasesc aderenta cu pneurile intermediare, iar cauciucurile spate se deteriorau foarte repede, asa ca m-am gandit ca este momentul pentru cele de uscat. Cand am intrat la boxe am vazut ca pista era inca umeda si m-am temut ca am comis o mare greseala. Cand am parasit boxele am iesit in decor, dar curand am gasit aderenta si m-am simtit foarte bine in monopost.

Am ajuns in spatele lui Sebastian Vettel, am conservat pneurile si apoi (n.r - dupa abandonul lui Vettel) am construit un avans folositor", a declarat pilotul echipei McLaren.

Button a admis ca este extaziat de prima victorie obtinuta pentru McLaren, mai ales ca s-a aflat la doar a doua cursa pentru britanici. Cu toate acestea, el a sugerat ca echipa trebuie sa continue imbunatatirea monopostului pentru a putea concura de la egal la egal cu Red Bull si Ferrari pentru titlul mondial.

"Sa fiu nu doar pe podium, ci pe prima treapta a acestuia, dupa numai doua curse, este incredibil. Este crucial sa castigam multe puncte cand probabil nu avem cea mai buna masina. Acestea sunt puncte foarte importante pentru noi. Acum trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa speram ca in malaezia vom avea o masina si mai buna", a mai precizat campionul mondial.

In urma victoriei repurtate la Melbourne, Button a urcat pe locul 3 in clasamentul general cu 31 de puncte, la 6 lungimi de unda in spatele liderului Fernando Alonso.

Via | McLaren

Comentarii (5)

  • spectacol
    Se pare ca si la Sepang o sa ploua...http://uk.weather.com/weather/10day-Sepang-MYXX003
    2 0
  • Button
    un pilot inteligent,care stie cind sa se bata si cind sa conserve avantajul obtinut.Nu este foarte spectaculos,dar poti sa te bazezi pe el ca va lupta in stilul englezesc-pina in ultimul tur.Poate va invata ceva si Ham,ca mai bine nu deschizi gura decit sa spui zece prostii in opt cuvinte.Bravo Button !!!
    7 6
  • webber
    hazard
    Button a riscat si a castigat. La fel a riscat si Coulthard acum cativa ani la Silverstone si a dansat jumatate de cursa (mai pe pista mai pe iarba) pentru ca a plouat in continuare. Pilotii si echipa fac tot ce tine de ei si ncearca sa greseasca cat mai putin. Restul (diferenta dintre agonie si extaz) o face Dumnezeu.
    6 0
  • Button vs Ham ham
    Incepe sa-mi placa Button. Poate ajung fan meclaren. Negroteiu' ar trebui sa ramana sa faca ture prin oras, ca se pricepe la prins radare de-ale politiei. Pacat ca pe pista e varza:)
    3 6
  • vorbele lui Button
    masina e destul de buna, ce tot indruga...ba chiar in aceasta cursa a fost mai buna decit Ferrari.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru