Button: "McLaren şi-a asumat un risc semnificativ prin promovarea lui Magnussen"

de Daniel Popescu
Vineri, 15.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button consideră că McLaren şi-a asumat un risc major când a decis să semneze un contract cu debutantul Kevin Magnussen pentru sezonul 2014.

Este un risc major pentru un pilot să ajungă la o echipă care ar trebui să lupte în frunte.

Jenson Button
Pilot McLaren
Decizia celor de la McLaren de a-l promova pe Kevin Magnussen din Formula Renault 3.5 Series direct în Formula 1 l-a luat prin surprindere inclusiv pe viitorul său coechipier, Jenson Button.

În condiţiile în care britanicii au avut opţiunea de a-l păstra pe Segio Perez şi au negociat inclusiv cu experimentatul Felipe Massa, campionul mondial din sezonul 2009 crede că McLaren şi-a asumat un risc major prin această decizie, întrucât există pericolul ca danezul să nu confirme.

"Este o situaţie care îţi poate propulsa cariera sau care ţi-o poate termina rapid dacă nu decurge bine. Este un risc major pentru un pilot să ajungă la o echipă care ar trebui să lupte în frunte", a declarat el pentru postul britanic de televiziune BBC.

Esential 2007 este ultimul sezon in care mclaren a promovat un debutant (Lewis Hamilton)
Cu toate acestea, Button a avut cuvinte de laudă la adresa lui Magnussen, în special datorită curajului de a debuta în Formula 1 la o echipă de top, mai ales în contextul în care britanicii traversează o perioadă mai puţin prolifică din punct de vedere al rezultatelor.

"Dacă un pilot este dornic să-şi asume un astfel de risc, înseamnă că este foarte încrezător în el însuşi şi în abilităţile sale.

Asta este bine. Lucrurile pot decurge într-un fel sau altul. Sper să decurgă într-o manieră pozitivă pentru că vreau să lucrez cu el pe parcursul anului şi trebuie să fie într-o stare mentală potrivită", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (4)

  • iceman
    cum ar fi sa fie dominat de tanarul danez, o sa fie un sezon lung
    20 1
  • logicalbass
    well, nu cred sa se intample. In ciuda faptului ca Button nu a fost niciodata cel mai rapid pilot de pe grila si-a dominat toti adversarii, inclusiv pe Hamilton.
    5 37
  • logicalbass
    deci Button l-a dominat pe Hamilton, Hamilton pe Alonso. Pilotii nedominati sunt Button si Vettel, intre ei ramane lupta pentru cel mai bun de pe grila
    1 24
  • logic , mintea ta se numeste Hamilton
    13 15

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru